Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Θρασύτατη κλοπή σε σπίτι στον Προφήτη Ηλία Καρπενησίου. «Μπούκαραν» σε οικία και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό - Αύξηση της εγκληματικότητας

Αυξάνονται τα περιστατικά εγκληματικότητας στην πόλη του Καρπενησίου, καθώς τον τελευταίο καιρό τις αστυνομικές αρχές έχουν απασχολήσει αρκετές περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια. klopi-spiti1

Το πιο πρόσφατο συμβάν έλαβε χώρα την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου, σε οικία στον συνοικισμό του Προφήτη Ηλία (Ξηριά) Καρπενησίου, με τον δράστη/ες να εισβάλουν στο σπίτι και να φεύγουν με λεία χρηματικό ποσό.

Ο/οι άγνωστος/οι παραβίασαν μπαλκονόπορτα στην πίσω πλευρά του σπιτιού, απ’ όπου εισήλθαν ανενόχλητοι στο εσωτερικό. Ο ιδιοκτήτης της οικίας απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους, από νωρίς το πρωί, στοιχείο που, όπως εκτιμούν αστυνομικοί, ίσως γνώριζαν οι διαρρήκτες. Παράλληλα, οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) οι γείτονες επίσης δεν βρίσκονταν στα σπίτια τους, αφού την ίδια ώρα τελούνταν η κηδεία κατοίκου της περιοχής.

Έτσι, δίχως να γίνουν αντιληπτοί και έχοντας αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους, οι δράστες έψαξαν κάθε σπιθαμή του σπιτιού, το οποίο έκαναν «άνω κάτω», προκειμένου να βρουν χρήματα· έφτασαν δε στο σημείο να… ξηλώσουν ακόμα και το καζανάκι της τουαλέτας (!), ως πιθανή… κρυψώνα. Τελικά, βρήκαν και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και έφυγαν σαν «κύριοι» από την οικία. Ο ιδιοκτήτης αυτής γύρισε το απόγευμα στο σπίτι, αντικρίζοντας τον προσωπικό του χώρο παραβιασμένο και αναστατωμένο, ενώ δεν άργησε να αντιληφθεί πως έλειπαν τα χρήματα που φυλούσε.

Αυξανόμενη εγκληματικότητα

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη λίστα των αυξανόμενων κρουσμάτων εγκληματικότητας στο Καρπενήσι, που πρέπει να προβληματίσει την τοπική αστυνομία. Εξάλλου, όπως γράφουν τα «Ευρυτανικά Νέα» που κυκλοφορούν, πριν από λίγες ημέρες, τέσσερις (4) ανήλικοι, κάτοικοι Καρπενησίου, συνελήφθησαν από την Ασφάλεια και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα με την κατηγορία κλοπών από σπίτια στην πόλη του Καρπενησίου. Οι δράστες στόχευαν κυρίως σε κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας.

Αντίστοιχα περιστατικά κλοπών/διαρρήξεων από σπίτια του Καρπενησίου και της ευρύτερης περιοχής είχαν σημειωθεί και πριν από μερικούς μήνες.