Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Στην Άρτα ο Μητροπολίτης. Χοροστατούντος του κ. Γεωργίου ο πολυαρχιερατικός εσπερινός στη μνήμη του Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, το απόγευμα, στον Ναό των Εισοδίων Θεοτόκου-Αγίου Μερκουρίου, στο Επισκοπείο Άρτας, τελέστηκε πολυαρχιερατικός Εσπερινός, επί τη μνήμη του Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου και Άρτης κ. Καλλινίκου.

mitropolitis-stin-arta1

Ο κ. Γεώργιος, στο κήρυγμά του τόνισε ότι σε δύσκολες εποχές της κοινωνίας, ο Θεός αναδεικνύει προσωπικότητες, όπως ο εορταζόμενος Άγιος Δαμασκηνός ο Στουδίτης, προκειμένου, να ενισχύονται οι άνθρωποι στον αγώνα τους. Ο Άγιος Δαμασκηνός, σημείωσε, με τν διδαχή του, κράτησε ζωντανή την Παράδοση του Γένους και μας διδάσκει να τηρούμε κι εμείς τις πνευματικές παραδόσεις μας, που είναι ο πολυτιμότερος και αναφαίρετος θησαυρός.

Ο Άγιος Δαμασκηνός διετέλεσε Επίσκοπος Λητής και Ρεντίνης και κατόπιν Επίσκοπος Ναυπάκτου και Άρτης, όπου και απεβίωσε. Εφέτος, είναι ο πρώτος εορτασμός του Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου, στην Τοπική Εκκλησία της Άρτας.