Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

ev media-logo

Για δουλειές στο Ντουμπάι, η Περιφέρεια. Στη διεθνή έκθεση δομικών υλικών 'The Big 5', παρουσία εννέα κατασκευαστικών εταιρειών

Παρόντος του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, 9 εταιρείες του κλάδου των κατασκευών με έδρα στην Περιφέρεια Στέρεας, συμμετείχαν στη διεθνή θεματική έκθεση δομικών υλικών στο Dubai World Trade Center, με τη συμμετοχή εκατοντάδων εταιρειών από όλο τον κόσμο, το διάστημα 26 με 29 Νοεμβρίου 2017.perifereia-dubai-bakogiannis-ekthesi

Η συμμετοχή ακόμη και σε μία έκθεση εκτός τουριστικού τομέα, αποτελεί στην πραγματικότητα τουριστική προβολή της Στερεάς Ελλάδας. Κατά μία έννοια, κάθε προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, οδηγεί στην αύξηση του επιχειρηματικού αποτυπώματος της περιφέρειας, στις διεθνείς και εγχώριες αγορές, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των τοπικών προϊόντων σε κάθε επίπεδο.

Στην έκθεση η οποία διήνυσε στο 38ο έτος της διοργάνωσής της, φέτος συμμετείχαν 2.586 κατασκευαστικές εταιρείες από 142 χώρες μεταξύ αυτών η Ελλάδα και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με δικό της περίπτερο. Πάνω από 100.000 οι επισκέπτες το 4ήμερο της έκθεσης.

Δεκάδες νέα υλικά εκθέτονται στον τομέα των κατασκευών, συστήματα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου αλλά και για πρώτη φορά ηλιακή και ηλεκτρική τεχνολογία στην ειδική έκθεση SOLAR LEΑDER. Φέτος και για 10η χρονιά θα δοθούν τα βραβεία GAIA.

Σημαντικό βήμα

Για πρώτη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Δομικών Υλικών που διεξάγεται στο Dubai World Trade Center στο Ντουμπάι. Εννέα (9) επιχειρήσεις του κλάδου εξέθεσαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους με την υποστήριξη της Περιφέρειας στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού της για την εξωστρέφεια της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση των εξαγωγών και της τοπικής οικονομίας.

Την ελληνική αποστολή των επιχειρηματιών συνόδευσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος επισκέφθηκε τα ελληνικά περίπτερα και συναντήθηκε με εκπροσώπους ξένων εταιρειών για το ενδεχόμενο νέων συνεργασιών και συμφωνιών μέσω των εξαγωγών μας. Για το “άνοιγμα” των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας σε όλο τον κόσμο μίλησε ο κύριος Μπακογιάννης, ο οποίος τόνισε ότι οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας σε σχέση με την συμμετοχή της σε διεθνείς εκθέσεις, δεν περιορίζονται μόνο στον τουρισμό και την αγροδιατροφή αλλά σε κάθε κλάδο στον οποίο η Στερεά Ελλάδα έχει ισχυρή επιχειρηματική παρουσία.

perifereia-dubai2

«Ο κατασκευαστικός κλάδος στην Ελλάδα βιώνει την απόλυτη ύφεση. Την ίδια ώρα όμως, έχουμε επιχειρήσεις που παράγουν και εμπορεύονται ιδιαιτέρως ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες. Είναι οι επιχειρήσεις που προσφέρουν θέσεις εργασίας και πρέπει να τις διατηρήσουν ακόμη και να τις αυξήσουν μέσω των εξαγωγών.

Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Γι’ αυτό στηρίζουμε έμπρακτα την συμμετοχή τους σε αυτή την έκθεση. Θέλουμε να κάνουμε τις επιχειρήσεις μας γνωστές σε όλο τον κόσμο και δεν θα σταθούμε μόνο σε αυτόν τον κλάδο. Όλες οι επιχειρήσεις μας πρέπει να βγουν προς τα έξω και να εγκαινιάσουν νέες συμφωνίες, να κλείσουν δουλειές και να μας το επιστρέψουν σε δουλειά για τους εργαζόμενους», επισήμανε ο Περιφερειάρχης.