Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019

ev media-logo

Το νέο βιβλίο του Κώστα Μπουμπουρή. Έχει τίτλο «Το υπόγειο του Τσε» και παρουσιάζεται στην Αθήνα, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου

Γεγονός είναι το νέο βιβλίο του Ευρυτάνα συγγραφέα Κώστα Μπουμπουρή: έχει τίτλο «Το υπόγειο του Τσε» και θα παρουσιαστεί, από την «Ένωση Απανταχού Ευρυτανισσών για την Αειφόρο Ανάπτυξη της Ευρυτανίας» και τις εκδόσεις «Μπατσιούλας», την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη και ώρα 19.00, στο ξενοδοχείο Τιτάνια (οδός Πανεπιστημίου 52), στην Αθήνα.

boubouris-biblio-ipogeio-che1

 

 

Πρόκειται για ένα βιβλίο 360 σελίδων που περιλαμβάνει 17 αυτοτελή διηγήματα και στο οποίο καταγράφεται ένα οδοιπορικό πολλών χρόνων από την δεκαετία του '60 μέχρι τις μέρες μας. Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

«Ένα οδοιπορικό σε 17 κομμάτια, με σημαντικούς σταθμούς στις δυο πρώτες δύσκολες μεταπολεμικές δεκαετίες για τον τόπο, στα χρόνια της Δικτατορίας, στη Μεταπολίτευση και καταλήγει στις μέρες μας. Ήρωες των διηγημάτων είναι απλοί άνθρωποι, που ακολούθησαν ή δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τις ραγδαίες κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις της εποχής. Τα γεγονότα περιγράφονται και δίνονται ζωντανά, παραστατικά με όλο το βάρος της πραγματικότητας και με της ζωής τις καυτές εμπειρίες. Τίποτα δεν είναι αποκύημα φαντασίας, ούτε διηγήματα υψηλής αφηγηματικής σύλληψης. Γεγονότα, βιώματα και ακούσματα, που ήταν εκκρεμότητες πολλών χρόνων, βγήκαν και αποτυπώθηκαν δειλά-δειλά από το κρυφό χρονοντούλαπο που τα κρατούσε πολύ βαθειά μέσα του καταχωνιασμένα...». Το βιβλίο, μετά την παρουσίαση, θα διατίθεται σε κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας.