Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Ευρυτανικό δίδυμο στον Όλυμπο! Με πρωταγωνίστρια τη Δήμητρα Μπίκα και διακριθείσα τη Φωτεινή Κολόκα, ο «Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2017»

Με τη συμμετοχή σχεδόν 600 δρομέων, ανδρών και γυναικών όλων των ηλικιών, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (10/12), στα ριζά του επιβλητικού Ολύμπου, ο «Χειμωνιάτικος Ενιπέας», αγώνας ορεινού τρεξίματος 22,5 χιλιομέτρων, που φέτος συμπλήρωσε δώδεκα χρόνια ζωής.mpika koloka_enipeas_2017

Η διοργάνωση είχε και φέτος ευρυτανική εκπροσώπηση και μάλιστα αποκλειστικά γένους θηλυκού, αφού στη γραμμή της εκκίνησης, στο Λιτόχωρο, στήθηκε η Δήμητρα Μπίκα και η Φωτεινή Κολόκα.

Η 25χρονη Δήμητρα, από το Καρπενήσι, στην επανεμφάνισή της στην αγωνιστική της δράση ύστερα από μακρά αποχή λόγω τραυματισμού, έδειξε σαν... έτοιμη από καιρό, καθώς με μια εμφάνιση αντάξια του ταλέντου της κατάφερε να κερδίσει με σχετική άνεση την 1η θέση στην Κατηγορία Γυναικών.

Η Μπίκα έτρεξε την απόσταση 02.28.51 και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, επιστρέφοντας με ιδανικό τρόπο στα βουνά και το τρέξιμο.

Η αγωνιστική σεζόν έχει ήδη, όμως, ξεκινήσει για την 21χρονη Φωτεινή Κολόκα, η οποία στον Όλυμπο κάλυψε τα 22χλμ σε 02.57.06, επίδοση που της χάρισε την 5η θέση στις γυναίκες και την πρώτη στην ηλικιακή της κατηγορία.