Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019

ev media-logo

Αυτοκινητόδρομος Ε65. Παραδόθηκε το τμήμα Ξυνιάδα -Τρίκαλα, αναγκαιότητα η κατασκευή του «τυφλού» τμήματος από τη Λαμία

Την περασμένη Παρασκευή (22/12) παραδόθηκαν, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, συνολικά 79 χιλιόμετρα οδικού τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε65, από τη Ξυνιάδα έως και τα Τρίκαλα.

xiniada-trikala-E65

Το συγκεκριμένο τμήμα σε συνδυασμό με το νέο συνδετήριο κλάδο μήκους 10 χλμ. με τον υφιστάμενο άξονα Λαμίας - Τρικάλων, έρχονται να δώσουν μια νέα μορφή στο ταξίδι από Αθήνα προς Τρίκαλα, Καρδίτσα, Καλαμπάκα και προς όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Δυτικής και Κεντρικής Θεσσαλίας.

Βασική βελτίωση για όλους τους οδηγούς, είναι ότι πλέον παρακάμπτονται οι γνωστές για την επικινδυνότητά τους στροφές στο Δομοκό, ενώ η διάρκεια του ταξιδιού από την Αθήνα προς Τρίκαλα και Καρδίτσα, μειώνεται περισσότερο από 30 λεπτά.

Το κομμάτι που λείπει

Δυστυχώς, ο Ε65, όπως λειτουργεί σήμερα, εξυπηρετεί και μειώνει τις αποστάσεις μεταξύ των μεγάλων αστικών και τουριστικών κέντρων της Δυτικής Θεσσαλίας αλλά για να μπορέσει να θεωρηθεί βιώσιμος χρειάζεται οπωσδήποτε να ξεκινήσει καταρχάς η κατασκευή του νότιου τμήματος του από την Λαμία μέχρι την Ξυνιάδα μήκους 31,5χλμ προκειμένου ο «τυφλός δρόμος» να βρει το φως του, γράφει το ypodomes.com.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, εντός του επόμενου διμήνου θα προχωρήσει η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ μέσω του Ε.Π. ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ με ποσό περίπου 310 εκατ. ευρώ. Αμέσως μετά τον λόγο έχουν οι μπουλντόζες και θα χρειαστούν περίπου 3 χρόνια για να λειτουργήσει το νότιο τμήμα, να συνδεθεί με το υφιστάμενο και να δημιουργηθεί ένας αυτοκινητόδρομος 111χλμ με απευθείας σύνδεση με τον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης.