Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Ριζότο µε κοτόπουλο και μανιτάρια

786

Υλικά

-150 γρ. άσπρα μανιτάρια

-2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

-2 ζωμούς κότας

-3 κ.σ. βιτά ή βούτυρο

-1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

-2 φλ. ρύζι αρμπόριο

-1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

-1-2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

-1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα φιλέτα κοτόπουλου σε κύβους. Διαλύουμε τις μερίδες του ζωμού σε 1 λίτρο νερό, αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το διατηρούμε ζεστό. Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε 2 κ.σ. βιτάμ ή βούτυρο, μέχρι να ροδίσει. Αποσύρουμε από το κοτόπουλο από το σκεύος.

Στο ίδιο σκεύος, σοτάρουμε τα μανιτάρια σε 1 κ.σ. βιτάμ ή βούτυρο, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν.

Τα βγάζουμε από το σκεύος, προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε, μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό, περιμένοντας να απορροφηθεί η μία δόση πριν προσθέσουμε την επόμενη.

Μετά από 3-4 δόσεις ζωμού, προσθέτουμε στο σκεύος το κοτόπουλο και τα μανιτάρια και ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό. Ανακατεύουμε με την παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγη ακόμη τριμμένη παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και λίγα φύλλα μαϊντανού.

 

ΠΗΓΗ:http://www.knorr.gr