Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019

ev media-logo

Την Κυριακή (21/1) κόβουν βασιλόπιτα οι Ευρυτάνες της Αχαΐας. Στο πρόγραμμα βραβεύσεις, εκλογές, διάλεξη κ.α.

Την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018, οι Ευρυτάνες Αχαΐας καλωσορίζουν το 2018 με την πρώτη συνάντηση του έτους. Στις 18.30, στην «Αγορά Αργύρη» (Αγίου Ανδρέου 12 και Ζαΐμη) στην Πάτρα, ο συμπατριώτες μας που δραστηριοποιούνται στην αχαϊκή πρωτεύουσα θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Η κοπή της πίτας θα συνοδεύεται από Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

 basilopita-2018

Κατά την εκδήλωση, θα ακουστούν τα κάλαντα από τη χορωδία «Κοινο_Τοπία» υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Λίνας Γερονίκου ενώ στο πιάνο θα συνοδεύει η Ελένη Παπαρποκοπίου, και θα πραγματοποιηθεί βράβευση αριστούχων μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου & νεοεισαχθέντων φοιτητών που οι γονείς τους είναι μέλη του Συλλόγου. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί βράβευση και υποδοχή των νεοεισαχθέντων φοιτητών, οι οποίοι κατάγονται από ή μαθήτευσαν στην Ευρυτανία, στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ Πάτρας, «…καλωσορίζοντάς τους στην πόλη, διαβεβαιώνοντάς τους ότι ο Σύλλογός είναι συνοδοιπόρος στο ταξίδι τους αυτό και σε καθετί άλλο κατά τη διαμονή τους στην αχαϊκή πρωτεύουσα».

Παράλληλα, ο Σύλλογος Ευρυτάνων Αχαΐας έχει καλέσει και τον Καρπενησιώτη Γιώργο Ζαλοκώστα, κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος του Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολόγων Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος θα μιλήσει για το θέμα της διπλωματικής του εργασίας, η οποία διακρίθηκε πανελληνίως ως πρώτη διπλωματική εργασία του 2017.

Ο τίτλος της ομιλίας του κ. Ζαλοκώστα είναι: «Μελέτη και κατασκευή σύγχρονης μηχανής αξονικής ροής μόνιμων μαγνητών για χρήση ως ανεμογεννήτρια».

Το θέμα της βράβευσης του Ευρυτάνα δημοσίευσαν για πρώτη φορά τα «Ευρυτανικά Νέα» σε ρεπορτάζ τους στις 29/11/2017 (αρ. φύλλου 780).