Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Μεγάλη συμμετοχή των Ευρυτάνων στις εκλογές της Πανευρυτανικής Ένωσης και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Ευρυτάνων στο κάλεσμα της Πανευρυτανικής Ένωσης για την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Πάρνων», στην Αθήνα.panevritaniki-ekloges-basilopita-2018-1

Αρχικά έγινε ο απολογισμός του πλούσιου έργου της Ένωσης από τους Αθανάσιο Σταμάτη και Κώστα Παπαδόπουλο, Πρόεδρο και Γεν. Γραμματέα, αντίστοιχα του απερχόμενου Δ.Σ., ο οικονομικός απολογισμός από τον Ταμία κ. Ανδρέα Ζούκα, και ακολούθησε η ανάγνωση του πρακτικού της Ελεγκτικής Επιτροπής από τον κ. Στυλιανό Κουτρή. Τα πεπραγμένα και η οικονομική διαχείριση εγκρίθηκαν παμψηφεί από τη Γενική Συνέλευση.

«Στη συνέχεια έγιναν πολλές και λίαν εποικοδομητικές προτάσεις για τις μελλοντικές δραστηριότητες της Πανευρυτανικής, όπως αυτές των κ.κ. Δημ. Ευαγγελοδήμου, Θωμά Κώτσια, Βασιλείου Γούλα, Κώστα Παπατζίμα, Ηλία Ντζιώρα, Γ. Φλώρου, Κ. Παπαδόπουλου, Αριστείδη Ντέκα κ.ά. Οι περισσότερες αφορούσαν την ‘Ευρυτανία του αύριο’», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολούθησε κοπή της Βασιλόπιτας, η οποία ευλογήθηκε από τον Ευρυτάνα πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Σκόνδρα. Το δώρο για τον τυχερό ήταν μία σειρά των τελευταίων εκδοθέντων βιβλίων από την Ένωση.

panevritaniki-basilopita-ekloges2

Σειρά πήρε, κατόπιν, η διαδικασία των αρχαιρεσιών, οι οποίες πραγματοποιούνται ανά τριετία. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των Ευρυτάνων, καθώς ψήφισαν περισσότεροι από 100 άτομα. Συμμετείχαν 14 Ευρυτάνες ως υποψήφιοι για το 9μελές Δ.Σ. και 4 για την τριμελή Ελεγκτική Επιτροπή.

Εκλέχθηκαν κατά αλφαβητική σειρά οι: Δέπος Δημήτριος, Ζούκας Ανδρέας, Θανασούλα Λεωνή, Ντζιώρας Ηλίας, Παπαδόπουλος Κων/νος, Παπατζίμας Κων/νος, Σταμάτης Αθανάσιος, Τσιώλης Κων/νος, και Φούκας Κων/νος, πρώτος δε αναπληρωματικός σύμβουλος ο κ. Φαλλής Δημήτριος. Για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι κ.κ. Μάγκας Ιωάννης, Νταλιάνης Ανδρέας και Σώκος Σωτήριος, αναπληρωματικό δε μέλος ο κ. Φλώρος Γεώργιος. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η συγκρότηση του Δ.Σ της Πανευρυτανικής Ένωσης.

panevritaniki-ekloges-basilopita3