Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

ev media-logo

«Ζαχαρίας Παπαντωνίου - Τα Ψηλά Βουνά»: Άρχισε ο μαθητικός διαγωνισμός. Οι προθεσμίες υποβολής συμμετοχών

writing-contest1

Ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου, ο πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός Λογοτεχνίας με τίτλο: «Ζαχαρίας Παπαντωνίου – Τα Ψηλά Βουνά». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς, με στόχο να τιμηθεί ο σπουδαίος Ευρυτάνας λογοτέχνης-ποιητής-ακαδημαϊκός και παράλληλα να αποτελέσει έμπνευση για τα νέα παιδιά.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους μαθητές Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι μπορούν να υποβάλουν έργα έως τις 28/2/2018. Κάθε μαθητής/τρια συμμετέχει με ένα έργο και σε μία μόνο κατηγορία, ενώ επιτρέπονται και οι ομαδικές εργασίες. Τα ποιήματα θα έχουν έκταση μέχρι τριάντα στίχους είτε σε ελεύθερο στίχο είτε με ομοιοκαταληξία. Οι μαθητές Γυμνασίου συμμετέχουν με Παραμύθι ή Ποίημα ή Διήγημα (μέχρι 4 σελίδες) ή Δοκίμιο (προβληματισμοί), ενώ οι μαθητές ΓΕΛ-ΕΠΑΛ είτε με Ποίημα είτε με Διήγημα (μέχρι 6 σελίδες) είτε με Δοκίμιο (προβληματισμοί).

Τα έργα θα αξιολογηθούν από ομάδα εκπαιδευτικών που θα συγκροτήσει η Περιφερειακή Δ/νση ΠΕ και ΔΕ Στερεάς Ελλάδας και θα αποσταλούν στη διεύθυνση της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών: Π.Π. Γερμανού 136 Τ.Κ. 16233 Βύρωνας/Αθήνα. Τα καλύτερα έργα θα βραβευτούν κατά τη διάρκεια πολιτιστικής εκδήλωσης, το καλοκαίρι του '18, στη Γρανίτσα.