Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

ev media-logo

«Ο τελευταίος ασπασμός», στην Αθήνα. Παρουσιάζεται την Κυριακή (25/2) το βιβλίο του Καρπενησιώτη Θεοφάνη Παναγιωτόπουλου

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στις 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων των εκδόσεων Όστρια (Χέυδεν 3, Πεδίον Άρεως), θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ευρυτάνα συγγραφέα Θεοφάνη Λ. Παναγιωτοπούλου με τίτλο «Ο τελευταίος ασπασμός».panagiotopoulos biblio

Συντονίστρια της βραδιάς θα είναι κα Μίνα Ταβουλάρη, αρχαιολόγος, η οποία θα απαγγείλει και αποσπάσματα του έργου, και ομιλήτριες η κα Χρύσα Νικολάκη, Κριτικός Λογοτεχνίας-Συγγραφέας-Θεολόγος, και η κα Στέλλα Σουράφη, Φιλόλογος-Ποιήτρια.

«Ο τελευταίος ασπασμός» (εκδ. Όστρια) είναι μια συλλογή διηγημάτων και αποτελεί το δεύτερο βιβλίο του 23χρονου από το Καρπενήσι. «Αυτή τη φορά», είχε αναφέρει πριν λίγο καιρό στα «Ευρυτανικά Νέα» ο συγγραφέας, «καταπιάνομαι με διάφορες καταστάσεις της ζωής με προορισμό τον θάνατο, αυτόν τον ‘αιώνιο νέο’ που λέω εγώ». Είναι ένα βιβλίο μεταφυσικού περιεχομένου, σημείωνε, χωρίς να λείπει και το στοιχείο του έρωτα σε κάποιες ιστορίες.

Ο Θεοφάνης Παναγιωτόπουλος, του Λεωνίδα, μεγάλωσε στο Καρπενήσι. Έχει σπουδάσει στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογικού, ιστορικού, θεατρικού, σκηνοθετικού, θεολογικού και δημοσιογραφικού χαρακτήρα. Είναι, επίσης, αγιογράφος και ζωγράφος.