Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019

ev media-logo

Πατρινοί μαθητές με προπονητή από τη… Δομνίστα, προκρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής της Αθήνας

Οι διακρίσεις Ευρυτάνων δεν περιορίστηκαν, όμως, μόνο στην Περιφέρεια Στερεάς (όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ) αλλά επεκτάθηκαν και στη Δυτική Ελλάδα. Η ομάδα Ρομποτικής των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Ελληνικής MENSA στην Πάτρα ήταν η μοναδική από την Αχαΐα που προκρίθηκε στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (4/3).

robotiki-kostis-domnista

Ο Ευθύμης Κωστής, τρίτος από τα δεξιά

Η ομάδα αποτελούνταν από Πατρινούς μαθητές δημοτικών σχολείων και είχε για προπονητή τον 23χρονο Ευθύμη Κωστή, που κατάγεται από τη Δομνίστα Ευρυτανίας και είναι φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Όπως και οι μαθητές από το Καρπενήσι, τα παιδιά κλήθηκαν να φανταστούν το συναρπαστικό μέλλον, κατασκευάζοντας μοντέλα με αυτοματισμούς, σύμφωνα με το θέμα «Εποικισμός του Άρη».

Θυμίζουμε ότι το 2016 ο Ευθύμης Κωστής, ως μέλος ελληνικής ομάδας, κέρδισε το 2ο βραβείο στο "Robotex" της Εσθονίας, τον μεγαλύτερο διαγωνισμό ρομποτικής παγκοσμίως, στον οποίο συμμετείχαν 1.132 ομάδες.