Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Η Ευρυτανία στη μεγαλύτερη γιορτή Βιβλίου! Η Πανευρυτανική Ένωση στο πρόγραμμα «Αθήνα: Παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου 2018»

Ευρυτανικό «άρωμα» θα έχει το πρόγραμμα «Αθήνα: Παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου 2018». Από τις 23 Απριλίου και για ένα χρόνο, η Αθήνα θα είναι η Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου.athina etos_bibliou1

Η ελληνική πρωτεύουσα θα βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου πολιτιστικού ενδιαφέροντος, με το μήνυμα «Βιβλία Παντού», με τη μικρή -αλλά πολιτιστικά όχι αμελητέα- Ευρυτανία να βρίσκει χώρο στο πρόγραμμα εκδηλώσεων ύστερα από πρωτοβουλία της δραστήριας Πανευρυτανικής Ένωσης

Ενδιαφέρουσες δραστηριότητες

Έτσι, ύστερα από σχετική αλληλογραφία και μετά από πρόσφατη συνάντηση μελών του Δ.Σ με τους υπευθύνους του προγράμματος, η Πανευρυτανική Ένωση θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα μια σειρά από δραστηριότητες.

Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιήσει έκθεση εκδοθέντων βιβλίων: σημειώνεται ότι η Ένωση έχει βραβευθεί και από την Ακαδημία Αθηνών (έχει εκδώσει, μαζί με το περιοδικό «Ευρυτανικά Χρονικά», 100 περίπου τόμους!). Παράλληλα, θα γίνει Έκθεση βιβλίων Ευρυτάνων Συγγραφέων, από συλλογή που αποτελεί τμήμα της βιβλιοθήκης της Π.Ε και της Κοινοτικής Βιβλιοθήκης Δομνίστας Ευρυτανίας.

Κατά τη διάρκειά της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλα και ημερίδες σχετικές με γνωστούς Ευρυτάνες συγγραφείς (Παπαντωνίου, Γρανίτσας, Πουρνάρας, Σταμέλος, Σταφυλάς κ.ά.). Θα γίνουν, τέλος, παρουσιάσεις βιβλίων Ευρυτάνων Συγγραφέων.