Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Καρπενήσι: Ζητούσαν λεφτά για φιλανθρωπική οργάνωση αλλά συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί εράνων

Έντονη δραστηριότητα εμφανίζει η Ασφάλεια Καρπενησίου με αποτέλεσμα πριν από λίγες ημέρες να προσαγάγει τρία άτομα, δύο γυναίκες και έναν άντρα, οι οποίοι επικαλούμενοι ότι αποτελούν μέλη της Εθελοντικής Φιλανθρωπικής Οργάνωσης «ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ», πραγματοποιούσαν έρανο στα καταστήματα της πόλης (σε καφετέριες κλπ.).sillipsi-praxi-agapis1

Για την επίτευξη του σκοπού τους, διέθεταν παιδικά έντυπα της οργάνωσης ζητώντας οικονομικό αντάλλαγμα (ύψους 2, 5 ακόμη και 10 ευρώ) «για την ενίσχυση του σκοπού της οργάνωσης» όπως ισχυρίζονταν, εκδίδοντας απλή απόδειξη είσπραξης αθεώρητη, χωρίς υπογραφή και αρίθμηση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σύμφωνα με πήγες της αστυνομίας, ένας αστυνομικός της Ασφάλειας Καρπενησίου, προσποιήθηκε τον αγοραστή και διαπίστωσε ότι πράγματι η δράση των συγκεκριμένων ατόμων ήταν παραβατική. Η προσαγωγή τους από άντρες της Ασφάλειας Καρπενησίου και της ΟΠΚΕ Καρπενησίου, έγινε βραδινές ώρες του Σαββάτου 3 Μαρτίου 2018.

Σε νόμιμη κατ’ οίκον έρευνα, σε ξενώνα που βρίσκεται σε κοντινό χωριό της πόλης Καρπενησίου όπου διέμεναν και οι τρεις, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκτός από πολλά έντυπα της οργάνωσης, σφραγίδες και δεκάδες μπλοκ αποδείξεων, κάποια εκ των οποίων ήταν νόμιμα με αρίθμηση, περίπου 350 ευρώ σε χαρτονομίσματα, όπως επίσης και χάπια τα οποία διατίθενται με ειδική εντολή γιατρού και θεωρούνται ναρκωτικές ουσίες.

Ο Εισαγγελέας Ευρυτανίας έδωσε προφορική εντολή να αφεθούν ελεύθεροι αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, σύμφωνα με τη δικογραφία που συνέταξε το Τμήμα Ασφάλειας Καρπενησίου.