Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019

ev media-logo

Αρχίζει η γιορτή του πόλο στο Καρπενήσι! Την Παρασκευή 30 & Σάββατο 31 Μαρτίου το Φάιναλ Φορ Κυπέλλου Γυναικών - ΕΛΕΥΘΕΡΗ είσοδος

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις καλύτερες ομάδες του γυναικείου πόλο θα έχουν προσεχώς οι κάτοικοι του Καρπενησίου, καθώς την Παρασκευή 30 και Σάββατο 31 Μαρτίου θα διεξαχθεί το 1ο  Φάιναλ 4 κυπέλλου γυναικών στην υδατοσφαίριση. Ολυμπιακός, Βουλιαγμένη, Ρέθυμνο και Νηρέας Χαλανδρίου θα διεκδικήσουν το ιστορικό τρόπαιο, αφού αντίστοιχη διοργάνωση δεν έχει γίνει ποτέ κατά το παρελθόν.polo gynaikwn_arxeio

Η διοργάνωση θεσμοθετήθηκε φέτος από την ΚΟΕ για πρώτη φορά, κατόπιν απαιτήσεων ετών από τις αθλήτριες και από το συνδικαλιστικό τους όργανο και έτσι, το ραντεβού στο δημοτικό κολυμβητήριο Καρπενησίου αποκτά αυτομάτως… ιστορικό χαρακτήρα. Διοργανωτές είναι η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ), που έχει στο πλευρό της την Περιφέρεια Στερεάς, ενώ σημαντική είναι η συμβολή του δήμου Καρπενησίου και του δραστήριου Κολυμβητικού Ομίλου (ΚΟΚ).

Οι αγώνες - Άλλαξε η ώρα του τελικού

Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη, οι πιο ιστορικοί και επιτυχημένοι σύλλογοι στο γυναικείο πόλο, φαντάζουν ως τα μεγάλα φαβορί για να φθάσουν στον σαββατιάτικο τελικό και να αναμετρηθούν για το τρόπαιο. Η κληρωτίδα δεν έφερε αντιμέτωπες τις δύο ομάδες και έτσι αποφεύχθηκε ο… πρόωρος τελικός.

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου, στις 18.00 το απόγευμα, θα ξεκινήσει ο Α’ Ημιτελικός, ανάμεσα στον Ν.Ο Ρεθύμνου και τον Ν.Ο Βουλιαγμένης. Στις 20.00 θα διεξαχθεί ο Β’ Ημιτελικός με τον τυπικά γηπεδούχο Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Νηρέα Χαλανδρίου.

Ο τελικός του Φάιναλ 4 θα γίνει το Σάββατο 31 Μαρτίου, με ώρα έναρξης στη 13.30 το μεσημέρι, ύστερα από την απόφαση που ελήφθη για αλλαγή της ώρας για τηλεοπτικούς λόγους. Θα ακολουθήσουν οι απονομές σε νικητές και φιναλίστ.

programma polo1

Ελεύθερη είσοδος

Ελεύθερη και δωρεάν για όλους θα είναι η είσοδος στο δημοτικό Κολυμβητήριο, τόσο στους ημιτελικούς όσο και στον μεγάλο τελικό, καθώς είναι ξεκάθαρη η πρόθεση των διοργανωτών να καταστήσουν το διήμερο μια μεγάλη γιορτή του υγρού στίβου και του αθλητισμού.

Μικροί και μεγάλοι, παιδιά, οικογένειες και ενήλικες, αξίζει να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες των αθλητριών, σε ένα άθλημα άκρως απαιτητικό αλλά και θεαματικό συνάμα. Την ασφάλεια των θεατών εγγυάται το γεγονός πως η αστυνομία απαγόρευσε τη μετακίνηση οργανωμένων οπαδών.

Συνέντευξη τύπου

Οι τέσσερις ομάδες θα φθάσουν στο Καρπενήσι σήμερα, Πέμπτη 29 Μαρτίου, και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιήσουν προπονήσεις στο δημοτικό κολυμβητήριο.

Σήμερα, εξάλλου, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η Συνέντευξη Τύπου στον χώρο του κολυμβητηρίου. Στο Καρπενήσι αναμένεται ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ κ. Γιώργος Κατσαρός, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να ταξιδέψει για το Φάιναλ 4 και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος.