Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Την αγορά 17 ασθενοφόρων και κινητών μονάδων για το ΕΚΑΒ, ανακοίνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Οι δηλώσεις Μπακογιάννη

Την αγορά 17 πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων και κινητών μονάδων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.ekab-stolos-arxeio1

Όπως δήλωσε, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την έκδοση πρόσκλησης, εντός των επόμενων ημερών, για την προμήθεια επτά ασθενοφόρων οχημάτων 4Χ2, τριών κινητών μονάδων και επτά ασθενοφόρων οχημάτων 4Χ4, προϋπολογισμού 1.339.200,00 ευρώ, που θα ενταχθούν στον στόλο του ΕΚΑΒ για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας.

Η συγκεκριμένη προμήθεια για την οποία εξασφαλίστηκαν πόροι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, εντάσσεται στο σύνολο των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας για την ενίσχυση δομών και υπηρεσιών εκτός διοικητικής ευθύνης της που είναι επιφορτισμένες με την εξυπηρέτηση, την πρόνοια και την υγεία των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας, επισήμανε ο κ. Μπακογιάννης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πώς θα κατανεμηθεί ο στόλος οχημάτων έγκειται στην απόφαση της Διοίκησης του ΕΚΑΒ, βάσει των συγκεκριμένων αναγκών της εκάστοτε περιοχής.

Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει τη συντήρηση όλου του στόλου του ΕΚΑΒ, με σχεδόν 200.000 ευρώ. 

Μπακογιάννης: «Οι ανάγκες των πολιτών, πάνω από τη γραφειοκρατία»

Σε δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης ανέφερε: «Στη χώρα όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε μία διαρκή διαμάχη γραφειοκρατίας και κωλυμάτων με το κεντρικό κράτος, η Περιφέρειά μας αποδεικνύει ότι δεν βολεύεται πίσω από τις διοικητικές της ευθύνες και τα όριά της. Αποδείξαμε ότι δεν καθίσαμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στις ελλείψεις της Υγείας που πρέπει να καλύπτονται από το κεντρικό κράτος.

Οι ανάγκες των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας είναι πιο πάνω από τη γραφειοκρατία, πολύ πιο σοβαρές από διοικητικά τερτίπια και πολιτικές σκοπιμότητες κι εμείς πήραμε την απόφαση ότι θα ακολουθήσουμε ένα άλλο, διαφορετικό μοντέλο, όχι μόνο για την διοίκηση, αλλά και την ίδια την ύπαρξή μας. Έτσι λοιπόν δεν πηγαίνουμε με απλωμένο το χέρι για να ζητήσουμε χρήματα.

Ανήκουμε σε εκείνους που καταγράφουν ανάγκες, ψάχνουν για λύσεις, μελετούν και λύνουν προβλήματα. Όχι σε εκείνους που δημιουργούν προβλήματα. Θα έλεγα ότι αποτελούμε πρόβλημα για όσους υποτιμούν τις δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η απάντησή μας καταγράφεται με πράξεις. Από το Νοσοκομείο Χαλκίδας μέχρι την αγορά αυτών των κινητών μονάδων και ασθενοφόρων απαντάμε με τη νοοτροπία μιας Περιφέρειας πρότυπο για την Ελλάδα και την Ευρώπη».