Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

Πάσχα στην Ευρυτανία! Μεγάλη η πληρότητα σε ξενοδοχεία και καταλύματα στο Καρπενήσι και τα γύρω χωριά

Πάσχα στην Ευρυτανία θα κάνουν και φέτος πολλοί επισκέπτες, Ευρυτάνες και μη, με τον νομό να αναδεικνύεται δημοφιλής τουριστικός προορισμός για το 4ήμερο. Έως και 80% φθάνει σε ορισμένες περιπτώσεις η πληρότητα, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ξενοδόχων.karpenisi-plateia-megali-paraskeui1

ΦΩΤΟ. Η πλατεία Καρπενησίου το πρωί της Μ. Παρασκευής

Με αίσθημα ευλάβειας και κατάνυξης, το Καρπενήσι και τα χωριά είναι έτοιμα να υποδεχτούν τον κόσμο που θα έρθει για να γιορτάσει τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας. Οι ετεροδημότες θα προτιμήσουν τα πάτρια εδάφη για να γιορτάσουν το Πάσχα με πατροπαράδοτο τρόπο, ενώ πολλοί είναι και οι επισκέπτες που επέλεξαν την Ευρυτανία για να περάσουν τις γιορτές. Αυξημένη είναι, ήδη από τη Μ. Πέμπτη, η κίνηση στην αγορά του Καρπενησίου.

Πάσχα με το αυτοκίνητο

Επειδή ημερολογιακά το Πάσχα (8 Απριλίου) πέφτει φέτος νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι (και πολύ νωρίτερα από άλλες χρονιές), η κίνηση προς τα νησιά είναι σαφώς μειωμένη, λένε οι ξενοδόχοι, καθώς η σεζόν δεν έχει ακόμα ανοίξει. Έτσι, πολλές ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα προτίμησαν να μην ανοίξουν για το Πάσχα, ώστε να περιορίσουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Από την ανωτέρω συνθήκη, ευνοημένοι φαίνεται να βγαίνουν οι χερσαίοι και ορεινοί προορισμοί, όπως το Καρπενήσι, όπου ήδη παρατηρείται αυξημένη κίνηση.

Παραδοσιακά, το Πάσχα οι Έλληνες προτιμούσαν να δραπετεύουν στα χωριά απ’ όπου κατάγονται οι οικογένειές τους και σε φιλικά σπίτια ανά τη χώρα. Η οικονομική κρίση ενίσχυσε ακόμα περισσότερο αυτή την τάση, ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που θα φύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα για να διαμείνουν σε κάποιο ξενοδοχείο-κατάλυμα το προσεχές 4ήμερο. Η φετινή τάση δείχνει ότι προτιμώνται οι προορισμοί όπου μπορεί κανείς να φθάσει με το αυτοκίνητο· και αυτό γιατί οι οδικές εκδρομές κοστίζουν λιγότερο από εκείνες που περιλαμβάνουν μετακινήσεις με αεροπλάνο (ή ακόμα και πλοίο).

Έως 80% στο Καρπενήσι

Θετική είναι η εικόνα που περιγράφει στα «Ευρυτανικά Νέα» ο Πρόεδρος του συλλόγου Ξενοδόχων ν. Ευρυτανίας, Θεόδωρος Χονδρός, όσον αφορά την τουριστική κίνηση στο Καρπενήσι και τα πέριξ κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα.

Όπως λέει, η πληρότητα φθάνει ακόμα και το 80%, με τα ξενοδοχεία του Καρπενησίου να ευνοούνται από το γεγονός πως στα νησιά η σεζόν δεν έχει ακόμα εκκινήσει και έτσι οι εκδρομείς του Πάσχα στράφηκαν προς εναλλακτικές λύσεις. Φυσικά, διαθέσιμα δωμάτια υπάρχουν για τους επισκέπτες της… τελευταίας στιγμής.