Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ο Κώστας Μπακογιάννης αποχαιρέτησε, μέσω facebook, τον Καπετάν Ερμή, αλλά προκάλεσε πρωτοφανή… «πόλεμο» σχολίων

Έναν σχεδόν άνευ προηγουμένου «πόλεμο» σχολίων προκάλεσε ανάρτηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με την οποία αποχαιρετούσε τον Βασίλη Πριόβολο, τον γνωστό Καπετάν Ερμή της Αντίστασης, που την Τρίτη (10/4) απεβίωσε σε ηλικία 100 ετών.mpakogiannis-priobolos1

Ο Κ. Μπακογιάννης έγραψε:

«Ο Καπετάν Ερμής έζησε 100 χρόνια και πολλές ζωές. Σύμβολο της Ρούμελης και ολόκληρης της Ελλάδας. Σύμβολο για την πίστη στις ιδέες και το όραμα του καθένα μας.

Ο Βασίλης Πριόβολος αφήνει πίσω του διδάγματα αγώνα για τον αδύναμο, τον αδικημένο, τον κατατρεγμένο και τον ξεχασμένο. Για τη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και την Ενότητα που τόσο έχουμε ανάγκη. Φέτος δεν τις πρόλαβες τις Κορυσχάδες αγαπημένε Καπετάνιε. Θα είμαστε όμως όλοι εκεί και δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.».

Πολύ γρήγορα, ωστόσο, προέκυψαν αντιδράσεις, που κατά βάση προέρχονταν από ψηφοφόρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι οποίοι, λίγο ή πολύ, έφτασαν να κατηγορούν τον Περιφερειάρχη ακόμα και για… «κρυφοκομουνιστή». Λίγες λέξεις αρκούσαν για να ανασύρουν εμφυλιακά πάθη. Οι αντάρτες χαρακτηρίστηκαν «συμμορίτες» και «σφαγείς», στο κάδρο μπήκε (φυσικά) και ο Άρης Βελουχιώτης και το γαϊτανάκι σχολίων απλώθηκε πιο πολύ από κάθε άλλη φορά. Ακόμα και η προσχώρηση του Πριόβολου στο ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε αφορμή για επικριτικά σχόλια προς τον τέως δήμαρχο Καρπενησίου.

Οι εμφυλιοπολεμικές, δεξιάς απόχρωσης «κραυγές» ήταν ιδιαίτερα έντονες, τόσο που ο κ. Μπακογιάννης, επανήλθε με νεότερη ανάρτησή του στο facebook, όπου ανέφερε:

«Λοιπόν, επειδή φαίνεται πως προκάλεσα έναν μικρό χαμό (ξανά!). Η ιστορία μπορεί να μην ξαναγράφεται, αλλά θεραπεύεται. Θυμίζω πως το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 74 και η Eθνική Συμφιλίωση έγινε πράξη από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 89. Αρνούμαι λοιπόν να σκιαμαχώ για το τι έγινε πριν 20, πριν 40, ή πριν 60 χρόνια. Να 'μαστε καλά, πεδία αντιπαράθεσης και σύγκρουσης θα υπάρχουν πάντοτε. Διαλέχτε αν θέλετε να αφορούν το χτες ή το αύριο. Α! Και επειδή δεν ξέρω κανένα να γεννιέται και να κουβαλάει μίσος, διάλειμμα μισού λεπτού να σκεφτούμε τι θέλουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Αυτά. Βαράτε ελεύθερα τώρα.».

Η ανάρτηση Μπακογιάννη για τον θάνατο του Καπετάν Ερμή:

...και η απάντησή του στα σχόλια που ακολούθησαν: