Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Έρχονται 77 προσλήψεις στα δασαρχεία της Ευρυτανίας, στο πλαίσιο προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για τα δάση

Με στόχο την προστασία του δασικού πλούτου, τα υπουργεία Εργασίας και Περιβάλλοντος ανακοίνωσαν ένα νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασών. Θα έχει 8μηνη διάρκεια και απευθύνεται συνολικά σε 5.066 ωφελούμενους, ενώ εβδομήντα επτά (77) θέσεις προβλέπονται για τα δασαρχεία του νομού Ευρυτανίας.

dasarxeia-77-theseis1

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 32 εκ. ευρώ, εξαγγέλθηκε σε κοινή συνέντευξη τύπου από την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόλγου, τον υφυπουργό Νάσο Ηλιόπουλο και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελο.

Οι ωφελούμενοι θα κατανεμηθούν στα δασαρχεία όλης της χώρας και αφού περάσουν ένα διάστημα εκπαίδευσης θα εργαστούν στα δάση προκειμένου να προστατεύεται ο δασικός πλούτος της χώρας από τον ενδεχόμενο πυρκαγιάς. Επίσης, έχουν εξασφαλιστεί πόροι ύψους 1 εκ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας των απασχολουμένων και τις λοιπές λειτουργικές ανάγκες του προγράμματος.

Η δημόσια πρόσκληση θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες (εντός Απριλίου) με σκοπό τα άτομα να ξεκινήσουν εργασία πριν το καλοκαίρι. Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, θα προσληφθούν περίπου 300 δασολόγοι-δασοπόνοι οι οποίοι θα είναι επιστάτες των συνεργείων που θα δημιουργηθούν. Σχεδόν 4000 θα είναι οι εργάτες που προσληφθούν για την υλοτομία, οδηγοί, λογιστές κ.α.

Τα «Ευρυτανικά Νέα» παρακολουθούν στενά το θέμα και θα δημοσιεύσουν αναλυτικές πληροφορίες προσεχώς, στην έντυπη έκδοσή τους