Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

130 Ευρυτανόπουλα στις φετινές Πανελλαδικές, που αρχίζουν στις 7 Ιουνίου. Η κατανομή των υποψηφίων ανά σχολείο του νομού

Λιγότερο από δύο μήνες απομένουν για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που φέτος θα ξεκινήσουν στις 8 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και μία ημέρα νωρίτερα για τα ΕΠΑΛ. Συνολικά σε εκατόν τριάντα (130) ανέρχονται οι υποψήφιοι στον νομό Ευρυτανίας, σε Καρπενήσι και χωριά.panellinies-bathmoi-2017-3

Φέτος, οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 74.692 θέσεις στα ΑΕΙ: 46.663 στα πανεπιστήμια, 23.396 στα ΤΕΙ και 4.633 στο ΠΔΑ.

Στην Ευρυτανία

Κάθε χρόνο, τα Ευρυτανόπουλα πετυχαίνουν πολύ αξιόλογες επιδόσεις στις Πανελλήνιες, με αρκετά παιδιά να σημειώνουν υψηλές βαθμολογίες και να εισάγονται σε υψηλόβαθμες σχολές, στοιχείο που αποδεικνύει τη σκληρή δουλειά που επιτελούν μαθητές-καθηγητές (αλλά και γονείς). Σχεδόν κάθε χρόνο η Ευρυτανία «εξάγει» επιτυχόντες σε Ιατρικές Σχολές, Νομική, Πολυτεχνείο κ.α. ενώ την ίδια ώρα, άξια συγχαρητηρίων είναι η προσπάθεια των υποψηφίων που φοιτούν στα περιφερειακά λύκεια του νομού -και η οποία συχνά αποφέρει, επίσης, σημαντικές επιτυχίες.

Πριν μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων-δηλώσεων για τη συμμετοχή στις φετινές Πανελλήνιες και τα "Ευρυτανικά Νέα" εξασφάλισαν τον αριθμό των υποψηφίων στην Ευρυτανία.

Συνολικά, εκατόν τριάντα (130) μαθητές της τελευταίας τάξης του λυκείου (ΓΕΛ-Λυκειακές Τάξεις-ΕΠΑΛ) δήλωσαν πως θα συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες 2018 από το Καρπενήσι και τα χωριά, δίχως στον αριθμό αυτόν να υπολογίζονται οι υποψήφιοι παλαιότερων ετών που θα προστεθούν αργότερα. Πέρυσι, το 2017, οι υποψήφιοι από τα σχολεία του ν. Ευρυτανίας έφθασαν τους 145, ενώ στα ίδια επίπεδα κινήθηκε ο αριθμός και το ‘16 (142 άτομα).

Η μερίδα του λέοντος ανήκει, όπως είναι φυσικό, στο Γενικό Λύκειο Καρπενησίου (ΓΕΛ), με εξήντα (60) μαθητές να παίρνουν μέρος στις εξετάσεις και ακολουθεί το 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου με τριάντα οκτώ (38) υποψήφιους. Στα περιφερειακά λύκεια, σε δώδεκα (12) ανέρχονται οι υποψήφιοι από τις Λ.Τ Γρανίτσας, ενώ εννέα (9) είναι οι υποψήφιοι από τις Λ.Τ Ραπτοπούλου, επτά (7) από το ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας, τρεις (3) από τις Λ.Τ Γρανίτσας και ένας (1) από τις Λ.Τ Φουρνά.