Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Γνωρίστε τη Χρύσα Τάσιου, την πρώτη Ποδίατρο στο Καρπενήσι. Μια Ευρυτάνισσα διαπρέπει στον χώρο της ποδολογίας

Ονομάζεται Χρύσα Τάσιου (του Γιώργου και της Λένας). Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καρπενήσι και φέρει πλούσιο βιογραφικό σπουδών. Είναι η πρώτη ποδίατρος στο Καρπενήσι και μία από τις λίγες πιστοποιημένες ποδιάτρους στην Ελλάδα. Αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση νέας επιστήμονα που απέδειξε ότι: όταν αγαπάς κάτι και το κάνεις με πάθος, η επιτυχία είναι σίγουρη.

tasiou-xrisoula-kataxorisi1

Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της ως καθηγήτρια Φιλοσοφίας, στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Επιστημών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μιλώντας άπταιστα αγγλικά και γαλλικά, μετά από διάφορες προσπάθειες επαγγελματικού προσανατολισμού οι οποίες δεν την ικανοποιούσαν, στράφηκε στον χώρο της ομορφιάς που από μικρή λάτρευε.

Αποφασίζει πλέον οριστικά να υπηρετήσει αυτό τον κλάδο, αφού έχει εκπαιδευτεί από τους καλύτερους στο είδος τους και έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές της σε ιδιωτικές σχολές στον τομέα της αισθητικής, του μακιγιάζ, της ρεφλεξολογίας και της περιποίησης των άκρων, μανικιούρ-πεντικιούρ. Σαν επιστέγασμα πραγματοποίησε ένα πολύμηνο ταξίδι στην Αμερική, όπου παρακολούθησε σεμινάρια, συνέδρια και εκθέσεις αισθητικής και περιποίησης των άκρων, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και μαθαίνοντας διαφορετικές τεχνικές.

Δουλεύοντας παράλληλα με τις σπουδές της, πολύ νωρίς συνειδητοποίησε ότι ο χώρος της ομορφιάς είναι στενά συνδεδεμένος με τον ιατρικό κλάδο. Αποφασίζει λοιπόν να εξελίξει τις σπουδές της, να εξειδικευθεί στην περιποίηση των άκρων και να εισχωρήσει στον απαιτητικό και πολύ σημαντικό για την υγεία, χώρο της Ποδολογίας - Ποδιατρικής.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην Ποδολογία, μετά από 4ετή φοίτηση, της απονεμήθηκε αριστείο για το ήθος και την άριστη βαθμολογία της. Στη συνέχεια, θέλοντας να “παντρέψει” το πρώτο της πτυχίο ως εκπαιδευτικός με το πτυχίο της ποδολογίας, δίνει εξετάσεις πιστοποίησης  για καθηγήτρια Ποδολογίας αυτή τη φορά, και φυσικά αριστεύει.

Σήμερα η Χρύσα έχει τον δικό της χώρο στο Καρπενήσι, που λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια και παράλληλα συμμετέχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και εκθέσεις ως καθηγήτρια Ποδολογίας. Στο κέντρο της, εκτός από ποδολογικού ενδιαφέροντος υπηρεσίες, προσφέρονται και άλλες υπηρεσίες όπως: μανικιούρ-πεντικιούρ, περιποιήσεις προσώπου, αποτριχώσεις και μακιγιάζ για κάθε περίσταση. Στα χρόνια λειτουργίας του κέντρου της έχει καταφέρει, να έχει ένα σημαντικό πελατολόγιο όλων των ηλικιών, από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις υπηρεσίες της εμπιστεύονται εντός και εκτός Καρπενησίου  γνωστοί αθλητές, άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου, της τηλεόρασης και της πολιτικής. Με απόλυτη εχεμύθεια και επαγγελματισμό, είναι πάντα πρόθυμη να δώσει τις συμβουλές της και να λύσει οποιαδήποτε απορία σχετική με το αντικείμενό της. Τονίζει ιδιαίτερα πόσο σημαντική είναι η υγεία των ποδιών μας, η οποία δεν επιδέχεται εκπτώσεις και προσφορές και δεν έχει καμία σχέση με το απλό πεντικιούρ.

"Για τη σωστή φροντίδα των άκρων μας πρέπει να επισκεπτόμαστε χώρους με νόμιμη άδεια λειτουργίας, κατάλληλα εξοπλισμένους που λειτουργούν σύμφωνα με την ιατρική δεοντολογία αποστείρωσης, θεραπείας και αποκατάστασης και απαρτίζονται από κατάλληλα εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο προσωπικό και όχι από αμφιλεγόμενους επαγγελματίες, με γνώσεις ολιγόωρων σεμιναρίων, διότι η ζημιά που μπορεί να προκαλέσουν στην υγεία του πελάτη, μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να οδηγήσει σε μόλυνση, ακόμη και σε ακρωτηριασμό”.

tasiou xrysa_iatros

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Ποδολογία - Ποδιατρική είναι ένας τομέας της παραϊατρικής ο οποίος ασχολείται ειδικά με τις παθήσεις των κάτω άκρων. Ο ρόλος του Ποδολόγου είναι σύνθετος, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει έγκαιρα, να θεραπεύσει προβλήματα των άκρων και να λειτουργήσει ως σύνδεσμος μεταξύ του ασθενούς και του κατάλληλου ιατρού, ανάλογα με το πρόβλημά του.

Ο Ποδολόγος αντιμετωπίζει παθήσεις του άκρου ποδός όπως: διαβητικό πόδι, πόδι αθλητή, ψωρίαση, κάλους, κατασκευή επιθεμάτων, σκληρύνσεις πελμάτων/ραγάδες, ξηροδερμία ποδιών, ονυχομυκητιάσεις, μυρμηγκιές, ονυχογρυπώσεις, ονυχοεισφρύσεις - ορθονυχία, ονυχοπλαστική, παθήσεις νυχιών.

tasiou-podologos1