Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019

ev media-logo

Έργα υποδομής στην Καταβόθρα. Με 37.600 ευρώ θα γίνει βελτίωση μονοπατιού, κατασκευή wc, τοιχίου κ.λπ.

Δύο νέα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα στην Καταβόθρα, καθώς ο δήμος Καρπενησίου έχει ήδη προχωρήσει στην προκήρυξή τους. Πρόκειται για έργα που στόχο έχουν τη βελτίωση των υποδομών της Τοπικής Κοινότητας Καταβόθρας, καθώς, μεταξύ άλλων, αναμένεται να κατασκευαστεί wc στην κεντρική πλατεία, να γίνει βελτίωση του μονοπατιού προς το πρώην δημοτικό σχολείο Αγ. Δημητρίου κ.α.katavothra-xorio1

Τι θα γίνει

Το πρώτο έργο έχει τίτλο «Βελτίωση υποδομών ΤΚ Καταβόθρας» και περιλαμβάνει κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού στον δρόμο προς Γκριζέικα-Στριμμενέικα για τη βελτίωση της πρόσβασης στους οικισμούς κατά την περίοδο των βροχοπτώσεων, βελτίωση του μονοπατιού προς το πρώην δημοτικό σχολείο Αγίου Δημητρίου με την αντιστήριξή του, διαμόρφωσή του και τσιμεντόστρωση τμήματος αυτού, όπως επίσης και κατασκευή μικρού τοιχίου μήκος 4μ και ύψους 1μ για την αντιστήριξη της πλευράς του σχολείου, καθώς και απομάκρυνση των μπάζων που έχουν συσσωρευτεί από αποσάθρωση της υπάρχουσας ξερολιθιάς.

Οι εργασίες αναμένεται να κοστίσουν 25.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθούν από πιστώσεις ΣΑΤΑ, ενώ ο διαγωνισμός έχει προγραμματιστεί να διενεργηθεί την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, στις 10.00 το πρωί.

Το δεύτερο έργο αφορά τη «Βελτίωση κοινόχρηστων χώρων ΤΚ Καταβόθρας» και περιλαμβάνει την κατασκευή wc παραπλεύρως της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει και η τεχνική έκθεση του έργου, το wc θα κατασκευαστεί όπισθεν της εκκλησίας, ώστε να έχει άμεση πρόσβαση από την πλατεία του χωριού. Το κόστος κατασκευής των κοινόχρηστων αποχωρητηρίων δεν θα ξεπεράσει τις 12.600 ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί επίσης από πιστώσεις ΣΑΤΑ. Ο διαγωνισμός για το εν λόγω έργο θα γίνει την Τρίτη 24 Απριλίου και ώρα 10.00 το πρωί.

Για τυχόν περαιτέρω πληροφορίες, το κοινό μπορεί να απευθύνεται στον αρμόδιο υπάλληλο, Κωνσταντίνο Καρέτσο, στο τηλέφωνο 22373-50082.