Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Από μέρα σε μέρα η προκήρυξη για τις 77 προσλήψεις στα δασαρχεία της Ευρυτανίας -και συνολικά 5.066 σε όλη την Ελλάδα

Όπως έγραφαν πριν λίγες εβδομάδες τα «Ευρυτανικά Νέα», προς κατάρτιση είναι το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασών. Θα έχει 8μηνη διάρκεια και απευθύνεται συνολικά σε 5.066 ωφελούμενους, ενώ εβδομήντα επτά (77) θέσεις προβλέπονται για τα δασαρχεία του νομού Ευρυτανίας.dasarxeia-77-theseis1

Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 32 εκ. ευρώ και οι ωφελούμενοι θα κατανεμηθούν στα δασαρχεία όλης της χώρας, και αφού περάσουν ένα διάστημα εκπαίδευσης, θα εργαστούν στα δάση προκειμένου να προστατεύεται ο δασικός πλούτος της χώρας από τον ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες -και σίγουρα μέσα στον Απρίλιο- αναμένεται να αναρτηθεί στον ΟΑΕΔ η πρόσκληση για την επιλογή των 5.066 ανέργων, αναλυτικά οι ειδικότητες ανά νομό, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων κ.α.

Απ’ όσα έχουν γίνει γνωστά, όπως ήδη αναφέρθηκε, οι δασικές υπηρεσίες του νομού Ευρυτανίας θα δεχθούν 77 άτομα - συμβασιούχους, που θα πιάσουν δουλειά για διάστημα οκτώ (8) μηνών. Θα συμμετέχουν υποψήφιοι όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, ενώ οι εργαζόμενοι στο νέο πρόγραμμα θα αποκτήσουν έξτρα μοριοδότηση για μόνιμες θέσεις σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Τα «Ευρυτανικά Νέα» παρακολουθούν στενά το θέμα και θα δημοσιεύσουν αναλυτικές πληροφορίες στην έντυπη έκδοσή τους