Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Παίρνει «σάρκα και οστά» το Μουσείο Βουνού, στο Καρπενήσι. Προμήθεια εξοπλισμού και ανάθεση εργασιών με 18.400 ευρώ

Με ποσό που αγγίζει τα 18.400 ευρώ θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για τη διαμόρφωση του κτηρίου και την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία του «Μουσείο Βουνού», που θα στεγαστεί σε διώροφο κτίσμα επί της οδού Ζηνοπούλου.mouseio-vounou-zinopoulou1

Ειδικότερα, ο δήμος θα δαπανήσει 18.416,31 ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση κτηριακού εξοπλισμού (όπως: επίπλωση, προθήκες, καρέκλες, ηλεκτρολογικός εξοπλισμός), καθώς και για κάποιες εργασίες για την ολοκλήρωση αυτού, όπως κατασκευή διαχωριστικών τοίχων και βάψιμο αυτών, κατασκευή διακοσμητικού τοίχου αναρρίχησης σε μορφή βράχου κ.λπ.

Πιο αναλυτικά, θα δοθούν 14.883,72 ευρώ στην εταιρεία «Γεώργιος και Δημοσθένης Καραγιάννης ΟΕ» για την παροχή εξοπλισμού επίπλωσης και προθηκών παρουσίασης εκθεμάτων, καθώς και για την εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης του μουσείου, ενώ 3.532,59 ευρώ θα δοθούν στον Αθανάσιο Μπακατσιά για την προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

Το Μουσείο

Να θυμίσουμε πως το «Μουσείο του Βουνού», θα λειτουργήσει στο κτήριο όπου στεγαζόταν παλαιότερα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Καρπενησίου (ΔΕΥΑΚ). Το υλικό που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο συλλέγεται τα τελευταία χρόνια και συνεχώς εμπλουτίζεται.

Πρόκειται για εξοπλισμό που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα στο πλαίσιο της χιονοδρομίας, της ορειβασίας, της αναρρίχησης, της πεζοπορίας, καθώς και σε άλλες δραστηριότητες που γίνονται στο βουνό. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως, μεταξύ άλλων, το εκθεσιακό υλικό θα περιλαμβάνει ξύλινα σκι δρόμου χωρίς δέστρες από τη δεκαετία του ’80, αναρριχητικά καρφιά βράχου από το 1950, τεύχη περιοδικό «Το Βουνό» από το 1934 (!) κ.α.