Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Ξεκίνησαν τα έργα 1,2 εκατ. ευρώ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο. Κατασκευάζεται νέο διώροφο κτήριο 750 τ.μ (ΦΩΤΟ)

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα στον δήμο Καρπενησίου αποτελεί αυτό της επέκτασης των κτηριακών εγκαταστάσεων στο 2ο  Δημοτικό Σχολείο. Πρόκειται για την τρίτη μεγάλη παρέμβαση στην ιστορία του 2ου Δημοτικού Σχολείου από την ημέρα της ίδρυσής του.1

Ξεκίνησαν και συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι εργασίες για το πολύ σημαντικό έργο επέκτασης των κτηριακών εγκαταστάσεων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας με 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Η νέα επέκταση αποτελείται από ένα διώροφο κτήριο συνολικού εμβαδού 750 τετραγωνικών μέτρων, όπου θα στεγαστούν αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, γυμναστήριο και βοηθητικοί χώροι, που θα συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των υπαρχουσών αιθουσών διδασκαλίας και στη βελτίωση της εκπαίδευσης.

2

Το έργο χρηματοδοτείται από κονδύλια του ΕΣΠΑ. Ο δήμος Καρπενησίου, σε στενή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, το 2017 υπέβαλε τον φάκελο της μελέτης του έργου που εγκρίθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Στερεά Ελλάδα” με τίτλο έργου "Νέο κτήριο στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου", προϋπολογισμού 1.195.000 ευρώ με ΦΠΑ."

Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη καθόσον, η σχολική χρονιά ακόμη δεν έχει τελειώσει, έχουν ξεκινήσει με την εκχωμάτωση του απαραίτητου τμήματος του προαύλιου χώρου όπου θα κατασκευαστεί το νέο κτήριο, αφού πρώτα έχει διασφαλιστεί με την τοποθέτηση κλειστού φράχτη 2,5 μέτρων η απομόνωση του εργοταξίου από τον προαύλιο χώρο του σχολείου για την απόλυτη ασφάλεια των παιδιών.

3

“Έχουμε λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των παιδιών”, δηλώνει στα «Ευρυτανικά Νέα», δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ενώ θεωρεί ότι την επόμενη άνοιξη του 2019, το έργο θα έχει κτηριακά τουλάχιστον παραδοθεί στον δήμο και αναμένεται ένα επόμενο έργο για τον εξοπλισμό του.

4