Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Τα συγχαρητήρια του δημάρχου στον Γιάννη Αντωνίου. Ο Ευρυτάνας χιονοδρόμος στο Δημαρχείο Καρπενησίου - Συζήτηση για την επόμενη ημέρα

Όπως είχαν γράψει την περασμένη εβδομάδα τα «Ευρυτανικά Νέα», ο χιονοδρόμος του ΕΟΣ Καρπενησίου Γιάννης Αντωνίου πραγματοποίησε μια μικρή «περιοδεία», αρχικά στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης και κατόπιν στο Γυμνάσιο-Λ.Τ Κερασοχωρίου, προτού βρεθεί στο Δημαρχείο Καρπενησίου.antoniou-dimarxeio-omadiki

Ο 23χρονος, που μόλις πρόσφατα βρέθηκε στη Νότια Κορέα και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, έγινε δεκτός από τον δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νίκο Σουλιώτη, καθώς και από τους αντιδημάρχους κ.κ. Ταξιάρχη Κουτρομάνο, Ευδοξία Κονιαβίτη, Δημήτρη Βονόρτα, Γεωργία Γκαρίλα, τη Γ.Γ κα Γιάννα Χορμόβα και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (και παλιό προπονητή του) κ. Μένιο Λάππα. Παρόντες ήταν, επίσης, ο κ. Χρήστος Γιαννίτσαρης, γραμματέας του ΕΟΣ Καρπενησίου και ο πατέρας του Γιάννη, Δημήτρης Αντωνίου.

Ο Γιάννης Αντωνίου περιέγραψε στους παρευρισκόμενους το πώς έζησε την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων, τις συνθήκες που συνάντησε η ελληνική αποστολή, αλλά και τα συναισθήματα που βίωσε ως σημαιοφόρος της Ελλάδας στην Τελετή Λήξης. Παράλληλα, έγινε κατανοητό το… χάος που χωρίζει τους Έλληνες αθλητές από τους χιονοδρόμους άλλων χωρών, όσον αφορά στα μέσα και τις ανέσεις που διαθέτουν (ή όχι).

antoniou-giannis-me-soulioti

Ανάγκη στήριξης

Την ίδια στιγμή, τη συζήτηση απασχόλησε αρκετά και η «επόμενη ημέρα» του Γιάννη Αντωνίου και κυρίως το πώς είναι δυνατόν να βρεθεί μια φόρμουλα οικονομικής στήριξής του ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία πρωταθλητισμού του. Ιδέες και προτάσεις έπεσαν στο τραπέζι (πχ αναζήτηση χορηγών, στήριξη από την ομογένεια των ΗΠΑ κ.α.) και αναλύθηκαν αρκετά, καθώς, όπως είναι κατανοητό, ο Γιάννης είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος Ευρυτάνας αθλητής, με προοπτική και μέλλον που φαντάζει εξαιρετικό -εάν, όμως, λάβει και την αντίστοιχη στήριξη.

Η χιονοδρομία είναι ένα άθλημα πολυδάπανο, με τους αθλητές να ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα κάθε χρόνο σε αγώνες ανά τον κόσμο, ώστε να αυξήσουν τη βαθμολογία τους και να κερδίσουν προκρίσεις για διεθνείς διοργανώσεις. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αθλητών, που ενώ διέθεταν ταλέντο, «λύγισαν» σε βάθος χρόνο από τα έξοδα που απαιτεί η ενασχόληση σε αυτό το επίπεδο. Ο Γιάννη Αντωνίου αξίζει και δικαιούται να στηριχθεί καθώς αποτελεί μια πραγματική «διαφήμιση» για τον τόπο μας, την Ευρυτανία.