Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΦΩΤΟ) Ο «Υποψήφιος Άνθρωπος», της Βάσως Θεοδώρου. Το πρώτο βιβλίο της κόρης του Γρανιτσιώτη λαϊκού ζωγράφου

Η Βάσω Θεοδώρου, ηθοποιός και συγγραφέας, παρουσίασε, τη Δευτέρα 23 Απριλίου, στην Αθήνα, το πρώτο της βιβλίο: έχει τον τίτλο «Υποψήφιος Άνθρωπος» και, μεταξύ άλλων, εμπεριέχει CD με αφηγήσεις, μουσικές και τραγούδια από γνωστούς καλλιτέχνες. Τα έσοδα από το βιβλίο θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό σωματείο.1

Η Βάσω Θεοδώρου, κόρη του γνωστού Γρανιτσιώτη λαϊκού ζωγράφου Λευτέρη Θεοδώρου, αποφάσισε να προχωρήσει στο πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα, το οποίο θέτει ερωτήματα όπως για το ποια είναι η σημασία του «ανθρώπου» σε αυτούς τους σύγχρονους καιρούς, ερωτήματα που ο καθένας «…μπορεί να κάνει στον εαυτό του, όταν σταματήσει να τον αγνοεί», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η συγγραφέας εμπνεύστηκε κείμενα και παραμύθια απαλλαγμένα από ηλικιακούς περιορισμούς, τα οποία αφηγήθηκαν γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί, τραγουδιστές και μουσικοί, δημιουργώντας ένα σύνολο τέχνης, αφιερωμένη στον άνθρωπο, την προσφορά και την αλληλεγγύη.

Μεταξύ άλλων, συμμετείχαν οι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Αιμίλιος Χειλάκης, Σπύρος Γραμμένος, Μάρκος Κούμαρης (Locomondo) κ.α. Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικό σωματείο «Άρτος - Δράση».

42

3

5