Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019

ev media-logo

«Πλημμύρισαν» από παιδιά τα γραφεία των «Ευρυτανικών Νέων». Η επίσκεψη της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης

Εφηβικές φωνές και χαμόγελα «πλημμύρισαν» τα γραφεία των «Ευρυτανικών Νέων», στην οδό Ζηνοπούλου, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, 23 Απριλίου 2018. Αφορμή στάθηκε η επίσκεψη της Γ΄ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης «Ομήρειο», στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής του σχολείου.2o-gymnasia-sta-evrytanika-nea2

Τα παιδιά, συνολικά 47 στον αριθμό, και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πώς εκδίδεται μια τοπική εφημερίδα, από το στάδιο συγκέντρωσης των ειδήσεων-θεμάτων, τη σύνταξη και επεξεργασία τους μέχρι τη σελιδοποίησή τους, την αποστολή προς εκτύπωση και τη διανομή τους σε ένα ευρύ δίκτυο σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και σε συνδρομητές σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, το ενδιαφέρον των παιδιών είχε και χαρακτήρα… συναδελφικό, καθώς πριν από λίγο καιρό εκδόθηκε το 1ο τεύχος της εφημερίδας του 2ου Γυμνασίου, με τίτλο «Οι Αδιάβαστοι», που συντάχθηκε από μαθήτριες της Γ΄ Τάξης. Οι μαθητές και μαθήτριες εξέφρασαν διάφορες απορίες για την ύλη και τις στήλες της εφημερίδας, το πώς επιλέγονται τα θέματα, οι φωτογραφίες κ.α., ενώ είχαν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν (και να πάρουν μαζί τους ως ενθύμιο) νέα και παλαιότερα τεύχη των «Ευρυτανικών Νέων».

2o-gymnasia-sta-evrytanika-nea1

Τα παιδιά συνόδευαν οι καθηγήτριες: Καϊνού Ελένη, Μπάκου Δροσούλα και Θεοδωρακοπούλου Ελένη. Το σχολείο από την Αθήνα βρέθηκε στο Καρπενήσι και την Ευρυτανία στο πλαίσιο 4ήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής, που είχε ως αρχικό σταθμό την Αράχοβα και τους Δελφούς και εν συνεχεία τον νομό μας. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, το Μοναστήρι του Προυσού, το Μεγάλο Χωριό, το Κεφαλόβρυσο κ.α., ενώ ξεναγήθηκαν και στην πόλη του Καρπενησίου, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι από τις ομορφιές του τόπου και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος του.