Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Έπεσε η πινακίδα των ΕΛΤΑ στο Καρπενήσι. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα από την βαριά σιδεροκατασκευή

Απίστευτο και όμως αληθινό. Σήμερα Παρασκευή 27 Απριλίου περίπου στις 5 το απόγευμα, άγνωστο για ποιο λόγο, ξεκόλλησε η βαριά πινακίδα των Ταχυδρομείων στο Καρπενήσι και έπεσε από ύψος περίπου τεσσάρων μέτρων στο πεζοδρόμιο και στο οδόστρωμα.

elta-pinakida1

Ευτυχώς εκείνη την ώρα από το σημείο δεν περνούσε κανείς. Όπως λένε οι γείτονες που έμειναν έκπληκτοι από το γεγονός αυτό, ευτυχώς η πινακίδα έπεσε μεσημεριανές ώρες. “Τι θα γινόταν αν η πινακίδα έπεφτε σε ώρα αιχμής”,  αναρωτιούνται. 

Η βαριά σιδερένια κατασκευή της πινακίδας των ΕΛΤΑ στο Καρπενήσι, έχει μήκος περίπου 10 μέτρα!, καθώς καλύπτει από τη μία άκρη ως την άλλη της εισόδου των ταχυδρομείων και πλάτος που ξεπερνάει το ένα μέτρο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες των Ευρυτανικών Νέων.

Και ενώ η πινακίδα είχε τουλάχιστον δύο ώρες στη μέση του πεζοδρομίου, μόλις πριν από λίγο, ένας υπάλληλος των ταχυδρομείων αφού ενημερώθηκε από τους γείτονες βρέθηκε στο σημείο και όλοι μαζί μετακίνησαν την βαριά πινακίδα στην άκρη του πεζοδρομίου. 

Είναι δε χαρακτηριστική η προχειροδουλειά που έγινε κατά την τοποθέτηση της πινακίδας πριν από λίγα χρόνια, με αναλογικά μικρές όπως φαίνεται στις φωτογραφίες βίδες και πλαστικά "ούπα", που είναι θαύμα πως κράτησε τόσα χρόνια!

Προσοχή χρειάζεται και στα κομμένα καλώδια τα οποία κρέμονται από ψηλά τα οποία πιθανόν να έχουν ρεύμα.

Προσοχή επίσης και στην άλλη πινακίδα, που είναι στη διπλανή αίθουσα διαλογής των ΕΛΤΑ Καρπενησίου, καθώς είναι με τον ίδιο τρόπο στηριγμένη, με μικρά "ούπα" και βίδες.

elta-pinakida3

elta-pinakida2

elta-pinakida4