Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019

ev media-logo

Στο Κρίκελλο το ραντεβού των μανιταρόφιλων. Το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαΐου η γιορτή στην πλατεία του χωριού. Το πρόγραμμα

Ξεκίνησε ως «πείραμα» το 2017 και φέτος θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά. Ο λόγος για τη 2η Γιορτή Μανιταριού που θα λάβει χώρα το διήμερο Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στο Κρίκελλο Ευρυτανίας. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο «Ε4-Πάντα Βρέχει» και τον δήμο Καρπενησίου.giorti-manitariou-krikello-2017

 

Η αυλαία της μανιταρογιορτής θα ανοίξει το απόγευμα (19.00) του Σαββάτου 5/5, με την ομιλία του Προέδρου των Μανιταρόφιλων Ελλάδας, κ. Γιώργου Κωνσταντινίδη, εκ των πλέον καταρτισμένων του είδους.

Την Κυριακή 6/5, στις 9.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση στα κοντινά δάση για συλλογή και αναγνώριση μανιταριών, για να ακολουθήσει το μεσημέρι μαγειρική και επίδειξη συνταγών στην πλατεία του Κρικέλλου, από τον σεφ Φώτη Παρασκευαΐδη. Η γιορτή θα ολοκληρωθεί με χορό και τραγούδι, με το συγκρότημα Manitarock.

Δαπάνη από τον δήμο

Εξάλλου, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμος Καρπενησίου ενέκρινε την πίστωση ποσού για τη συνδιοργάνωση της Γιορτής Μανιταριού. Την Πέμπτη 26 Απριλίου, το Δ.Σ αποφάσισε ομόφωνα την κάλυψη εξόδων προβολής της γιορτής με αφίσες, προσκλήσεις, μπλουζάκια, μπαλόνια κ.α., καθώς και την παράθεση γεύματος, με το ποσό των 1.993 ευρώ.

(ΦΩΤΟ από την 1η Γιορτή Μανιταριού, το 2017)