Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

ev media-logo

(ΦΩΤΟ) «Παρέλαση» πολύχρωμων ντεσεβό στο Καρπενήσι. Δεκάδες Citroen 2CV διανυκτέρευσαν στην ευρυτανική πρωτεύουσα

Νωρίς το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, 6 Μαΐου 2018, ένα κομβόι από δεκάδες αυτοκίνητα 2CV της Citroen, τα γνωστά «ντεσεβό», έφθασαν στο Καρπενήσι, δημιουργώντας ένα διαφορετικό μα συνάμα εντυπωσιακά θέαμα.2CV-montana1

Στο πλαίσιο διάσχισης της Ελλάδας που οργάνωσε λέσχη Γάλλων οδηγών, η ευρυτανική πρωτεύουσα επιλέχθηκε ως εκ των σταθμών του μεγάλου ταξιδιού των θρυλικών τετράτροχων.

Τα πληρώματα διέμειναν στο Hotel Spa Montana, ενώ την επομένη αναχώρησαν για τον επόμενο προορισμό τους. Στην αποστολή επιστρατεύτηκαν επίσης ημιρυμουλκούμενα, οχήματα 4x4 και μικρά φορτηγά που μετέφεραν ανταλλακτικά, κινητήρες κ.α.

Ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων

Τα εντυπωσιακά ντεσεβό (με πληρώματα κυρίως από τη Γαλλία, αλλά ακόμα και τις ΗΠΑ) ξεκίνησαν από τη Γαλλία πριν περίπου δέκα ημέρες και έφθασαν στη χώρα μας μέσω Ιταλίας.

2cv-karpenisi1

Το ταξίδι επί ελληνικού εδάφους ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία ανήμερα της Πρωτομαγιάς, προτού οι οδηγοί περάσουν από την Επίδαυρο και την Κόρινθο και κατευθυνθούν βόρεια.

Ακολούθησε πέρασμα από τους Δελφούς και κατόπιν σειρά είχε το Καρπενήσι και οι ορεινοί δρόμοι του, σκηνικό που ενθουσίασε τους οδηγούς και τους έφερε στον νου τις… Άλπεις. Από την Ευρυτανία αναχώρησαν με προορισμό τα Μετέωρα και ο γυρισμός προς την Ιταλία θα γίνει μέσω Ηγουμενίτσας.

Συνολικά, το ταξίδι από τη Γαλλία και η διάσχιση της Ελλάδας φθάνουν σε απόσταση τα… 6.500 χιλιόμετρα, ενώ σε κανένα σημείο της διαδρομής τα αυτοκίνητα δεν ξεπέρασαν ταχύτητες των 90χλμ/ώρα. Μεταξύ άλλων, πήραν μέρος πέντε γυναικείες ομάδες. Η συγκεκριμένη διοργάνωση γίνεται κάθε δύο χρόνια και φέτος (2018) ήταν η σειρά της Ελλάδας· το 2020 τα ντεσεβό θα γνωρίσουν το Μαρόκο.

2cv-karpenisi2

2cv-montana2