Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Η παιδική λογοτεχνία στα σχολεία. Ο συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς επισκέφθηκε τα Δημοτικά Σχολεία του Καρπενησίου

Με πρωτοβουλία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου, ο πολυγραφότατος συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς βρέθηκε στο Καρπενήσι το διήμερο 7 και 8 Μαΐου, επισκεπτόμενος τα τέσσερα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.mandilaras-sto-2o-simotiko1

Ευκαιρία για τα παιδιά να αποκτήσουν νέα ερεθίσματα όσον αφορά στη σχέση τους με τη λογοτεχνία και το βιβλίο αποτέλεσε η παρουσία του συγγραφέα Φίλιππου Μανδηλαρά στο Καρπενήσι.

Ο βραβευμένος συγγραφέας επισκέφθηκε τα Δημοτικά Σχολεία της ευρυτανικής πρωτεύουσας: τη Δευτέρα (7/5) συνομίλησε με μαθητές/τριες του 1ου και 2ου Δ.Σ, ενώ χθες (Τρίτη 8/5) βρέθηκε στο 3ο και 4ο Δ.Σ Καρπενησίου.

Ήταν μια πρωτοβουλία που ανέλαβε η Δ.Κ. Βιβλιοθήκη Καρπενησίου. Μεταξύ άλλων, με αφορμή κάποια από τα βιβλία του, τα παιδιά έπλασαν φανταστικές ιστορίες, ενώ υλοποιήθηκαν και μικρά εργαστήρια δημιουργικής γραφής.

Τα «Ευρυτανικά Νέα» βρέθηκαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και συνομίλησαν για λίγα λεπτά με τον συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Φ. Μανδηλαρά. Όπως είπε, σκοπός της παρουσίας του στα σχολεία της πόλης ήταν η ανάπτυξη φιλαναγνωσίας και δημιουργικότητας στα παιδιά, καθώς επίσης και να αντιληφθούν ότι μπορούν να εκφράζονται μέσα από τις λέξεις έξω από την πεπατημένη.

mandilaras-2o-dimotiko2

«Η παιδική λογοτεχνία βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο», σχολίασε, τονίζοντας πως «υπάρχουν βιβλία για κάθε γούστο, είτε μεταφρασμένα είτε ελληνικά».

Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με παλαιότερα, σημείωσε, ωστόσο, το σημαντικό είναι «το κάθε παιδί να βρίσκει αυτό που του αρέσει πραγματικά· μόνο έτσι θα αγαπήσει το βιβλίο».

Ποιος είναι

Ο Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και ασχολήθηκε με την κοινωνική ανθρωπολογία την εθνογραφία και τα εργαστήρια δημιουργικής γραφής. Με το παιδικό κι εφηβικό βιβλίο ασχολείται περίπου είκοσι χρόνια, είτε ως συγγραφέας, είτε ως μεταφραστής, επιμελητής και αναγνώστης. Έχει γράψει δεκάδες τίτλους κάθε είδους για παιδιά κάθε ηλικίας, καθώς και μυθιστορήματα για έφηβους και νέους. Παράλληλα, έχει διαμορφώσει μια μέθοδο δημιουργικής γραφής για παιδιά Δημοτικού.