Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

ev media-logo

(UPD) Επέστρεψαν με ασφάλεια στη Βάση Κατασκήνωσης ο Φώτης Θεοχάρης και ο Αντώνης Συκάρης - Έγραψαν ιστορία στην ελληνική ορειβασία

Το όνομά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ελληνικής ορειβασίας έγραψαν πριν λίγες ώρες ο 27χρονος Ευρυτάνας Φώτης Θεοχάρης (ΕΟΣ Καρπενησίου) και ο σχοινοσύντοφός του, έμπειρος ορειβάτης Αντώνης Συκάρης.theoxaris sykaris_top1

Οι δυο ορειβάτες, ως μέλη διεθνούς αποστολής, κατάφεραν, στις 08.15 τοπική ώρα (20/5/2018), να φθάσουν στην κορυφή του Κανγκτσενγιούνγκα, στα 8.586μ, στο τρίτο πιο ψηλό βουνό της γης. Έγιναν, αυτόματα, οι πρώτοι Έλληνες που το πετυχαίνουν! Η ελληνική σημαία ανέμισε στο Κανγκτσενγιούνγκα κατά την 46η ημέρα της αποστολής.

Πλέον, και οι δύο βρίσκονται στη Βάση Κατασκήνωσης, λίγο πάνω από τα 5000 μέτρα, έχοντας επιστρέψει με ασφάλεια από την κορυφή. Έγιναν, με λίγα λόγια, και επίσημα οι πρώτοι Έλληνες που "κατακτούν" το απαιτητικό και δυσπρόσιτο Κανγκτσενγιούνγκα, στα Ιμαλάια.

Στο σχετικό μήνυμα που αναρτήθηκε στη σελίδα της αποστολής στο facebook, αναφέρονται τα εξής:

"Ο Αντώνης και ο Φώτης είναι πλεον επίσημα οι πρώτοι Έλληνες που κατέκτησαν την κορυφή του Kangchenjunga. Σήμερα ολοκλήρωσαν με επιτυχία την προσπάθεια τους φτάνοντας στο Base Camp!  Συγχαρητήρια!"