Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019

ev media-logo

Από τα θρανία στο σανίδι. Το πιο ζεστό χειροκρότημα κέρδισαν οι μαθητές ηθοποιοί του ΓΕΛ Καρπενησίου (ΦΩΤΟ)

Το έργο «Σάμερχιλ: Ένα δημοκρατικό σχολείο» παρουσίασε στο κοινό της πόλης η Θεατρική Ομάδα του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου.1

Η παράσταση ανέβηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (9/5) στο γεμάτο -από παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και απλούς πολίτες- Συνεδριακό Κέντρο. Τη σκηνοθεσία - διασκευή είχε αναλάβει, όπως κάθε φορά, η εκπαιδευτικός Βασιλική Σταμάτη, θεατράνθρωπος με μεγάλη προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Στο έργο περιγράφονταν η πεποίθηση ότι το σχολείο πρέπει να προσαρμόζεται ώστε να ταιριάζει στο παιδί και όχι το αντίστροφο, με κεντρικό άξονα την αγάπη για το μαθητή, τον σεβασμό στην προσωπικότητά του, τα ταλέντα και τις κλίσεις του.

Πρωταγωνίστησαν, με αλφαβητική σειρά, οι: Αντωνάκη Ναυσικά, Βλάχου Κατερίνα, Γιαννιώτη Αγγελική, Θεοδώρου Νεκταρία, Καρυώτη Κων/να, Κατσιάδας Άρης, Κοντοπάνος Παναγιώτης, Μανταλιός Ηλίας, Μοτσιόλας Γιάννης, Μπίκας Σεραφείμ, Μυρισιώτη Χρυσούλα, Παπαδογούλας Νίκος, Σκοπελίτη Μυριάμ, Σκοτίδα Δήμητρα, Σταμούλη Ειρήνη, Τριανταφύλλου Μαρία, Τσέλος Ορφέας, Τσουκαλά Διονυσία, Τσουκαλά Ελένη, Φέγγου Νικολέτα. Τον ήχο και φωτισμό ανέλαβε η Στεροπούλου Δέσποινα.

 5

 2

3

4

6

7

9

8