Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ) Μπήκε ο θεμέλιος λίθος στην επέκταση του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Δηλώσεις Μπακογιάννη και Σουλιώτη

Με κάθε επισημότητα κατατέθηκε σήμερα, Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, ο θεμέλιος λίθος στο μεγάλο έργο επέκτασης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου. Λίγο μετά τη 13.00 το μεσημέρι έγινε ο αγιασμός δίπλα από το εργοτάξιο, στο νότιο τμήμα του σχολείου, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς κ. Κώστα Μπακογιάννη, του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Νίκου Σουλιώτη, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού, Περιφερειακών Συμβούλων, αντιδημάρχων, μηχανικών, εργολάβων κ.α.8

Οι δηλώσεις Μπακογιάννη-Σουλιώτη

Για «ημέρα μεγάλης χαράς» μίλησε, στις δηλώσεις του, ο κ. Μπακογιάννης, τονίζοντας πως η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει περί τα 20 εκ. ευρώ για σχολεία. «Στόχος μας», είναι, σημείωσε, «όλα τα παιδιά να πηγαίνουν σε σχολεία με αξιοπρέπεια και πολιτισμό».

«Όταν βλέπουμε τόσο πολλά παιδιά να είναι χαρούμενα για ένα έργο που τα αφορά, τότε είμαστε όλοι περήφανοι», δήλωσε ο κ. Νίκος Σουλιώτης, που έκανε λόγο για ένα έργο που πέρασε από πολλά εμπόδια, ωστόσο θα ολοκληρωθεί με επιτυχία. «Είναι ένα έργο που δίνει λύση στο κτηριακό πρόβλημα του Γυμναστηρίου του 2ου Δημοτικού», ανέφερε, προσθέτοντας πως σύντομα η πόλη θα διαθέτει μια νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, «ένα μικρό συνεδριακό», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση των «Ευρυτανικών Νέων» σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, τόνισε ότι το έργο αναμένεται να παραδοθεί το καλοκαίρι του 2019.

Το έργο

Η νέα επέκταση αποτελείται από ένα διώροφο κτήριο συνολικού εμβαδού 750 τετραγωνικών μέτρων, όπου θα στεγαστούν αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, γυμναστήριο και βοηθητικοί χώροι, που θα συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των υπαρχουσών αιθουσών διδασκαλίας και στη βελτίωση της εκπαίδευσης.

Το έργο χρηματοδοτείται από κονδύλια του ΕΣΠΑ. Ο δήμος Καρπενησίου, σε στενή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, το 2017 υπέβαλε τον φάκελο της μελέτης του έργου που εγκρίθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα» με τίτλο έργου "Νέο κτήριο στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου", προϋπολογισμού 1.195.000 ευρώ με ΦΠΑ.".

ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

7

6

5

4

3

2

1