Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Οι πρωτεύσαντες του Πανελλήνιου Μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού «Ζαχαρίας Παπαντωνίου - Τα Ψηλά Βουνά»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ο Πανελλήνιος Μαθητικός διαγωνισμός «ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ» που συνδιοργανώθηκε, από την Αδελφότητα Γρανιτσιωτών και την Περιφερειακή Εκπαίδευση Στερεάς Ελλάδας.ta-psila-bouna1

Συνολικά κατατέθηκαν στον διαγωνισμό 49 συμμετοχές, από μαθητές/τριες γυμνασίων και λυκείων όλης της χώρας. Η αρμόδια επιτροπή ξεχώρισε επτά (7) έργα για κάθε λογοτεχνική κατηγορία Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου:

Α. Παραμύθι (Γυμνασίου) 

Βάλια Γκόπη, 4ο Γ/σιο Πρέβεζας, «Η περιπέτεια μιας χελώνας»

Β. Ποίημα (Γυμνασίου)

Ζωή Ντελή, 5ο Γ/σιο Λαμίας, «Γρανίτσα»

Γ. Ποίημα (Λυκείου)

Αιμιλία Μαντά, 3ο ΓΕΛ Πύργου, «Ο Σταυρός»

Δ. Διήγημα (Γυμνασίου)

Στυλιανός Γκίκας, Γ/σιο Εκπαιδευτηρίων Μάνεση, «Τα ψηλά βουνά του πνεύματος»

Ε. Διήγημα Λυκείου

Αλέξανδρος Αγραφιώτης, 1ο Λύκειο Βόλου, «Ο φοίνικας»

ΣΤ. Δοκίμιο Γυμνασίου

Μαριάννα Γεωργίου, Γ/σιο Εκπαιδευτηρίων Δούκα, «Η πολιτιστική μας κληρονομιά 
σε…(ά)ξενα χέρια»

Ζ. Δοκίμιο Λυκείου

Αικατερίνη Γκίκα, Λύκειο Εκπαιδευτηρίων Μάνεση, «Τα γαν κινάσω»

 

Τον Σεπτέμβρη στη Γρανίτσα

Η Επιτροπή που συστάθηκε με απόφαση του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Β/βάθμιας Εκπ/σης Δ/νσης Α/βάθμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας αποτελούνταν από τους: Βασίλειο-Ευάγγελο Δημογεροντάκη, Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων ΔΔΕ Ευρυτανίας, ως πρόεδρο, Νικάνδρα Μπακογεώργου, Εκπαιδευτικό ΠΕ02, τ. Δ/ντρια ΓΕΛ Καρπενισίου, και Ευμορφία Ξανθιώτου, Εκπαιδευτικό ΠΕ02 του 2ου Γ/σίου Καρπενισίου, ως μέλη.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών δίνει τα συγχαρητήριά του στους αριστεύσαντες, σε όλους τους συμμετέχοντες, και στους εκπαιδευτικούς των σχολείων που συνεργάστηκαν με τα παιδιά για την υποβολή των έργων τους (…). Η βράβευση των πρωτευσάντων μαθητών θα γίνει στις αρχές του Σεπτέμβρη σε πολιτιστική εκδήλωση πνευματικού περιεχομένου στη Γρανίτσα Ευρυτανίας. Πρόθεσή μας και επιδίωξή μας, με την στήριξη της τοπικής κοινωνίας, είναι, η καθιέρωση σε μόνιμη βάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.