Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

ev media-logo

  • Στο επίκεντρο το γηπεδικό, στη δεύτερη συνάντηση ανάμεσα στην ΕΠΣ, τον Δήμο Καρπενησίου και την ΠΕ Ευρυτανίας

  • Μαζεύει βραβεία η Σεμέλη Ζαρμακούπη, που τιμήθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών

  • Επιστροφή με χαμόγελα από την Αθήνα για τους αθλητές του Κ.Ο. Καρπενησίου (αποτελέσματα)

  • «Ξέρω ότι μπορώ να τα καταφέρω!». Ο Γιάννης Αντωνίου αφήνει πίσω το παγκόσμιο της Σουηδίας και κοιτάζει μπροστά

  • Αναχωρεί για την Αφρική με στόχο ανάβαση στο Κιλιμάντζαρο, ο Ευρυτάνας Φώτης Θεοχάρης

  • Στην Πάρνηθα η ταλαντούχα Κολόκα, αναδείχθηκε 3η στις Γυναίκες σε αγώνα 11 χιλιομέτρων

Περισσότερο διαβασμένες αθλητικές ειδήσεις από την Ευρυτανία

Τι γύρευε στο Καρπενήσι ο Ντάνος του Survivor, τέτοιες μέρες πριν από… 10 χρόνια; Αποκλειστικές φωτογραφίες
Ντράζεν Πέτροβιτς: Σαν σήμερα έφευγε πρόωρα από τη ζωή ο Μότσαρτ του παγκόσμιου μπάσκετ
Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΟΓΙΟΥ ήταν αφιερωμένο το δεύτερο τουρνουά ποδοσφαίρου ακαδημιών, που διεξήχθη από τις 23-26 Ιουνίου
Αθλητικά ΝΕΑ. Υπό βροχή το παιχνίδι ΠΑΟΚ - ΑΙΟΛΟΣ 1 - 5. Γκολ
Στο Καρπενήσι η προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδας αντρών μπάσκετ - Νέος ομοσπονδιακός τεχνικός ο Κώστας Μίσσας
Σαν σήμερα εκτελείται ο Νίκος Γόδας φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού και αρνούμενος να υπογράψει δήλωση μετάνοιας
Ο καλύτερος στην Ελλάδα! Ο Νίκος Ντουφεκιάς αναδείχθηκε νικητής -και- στον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift

430.000 ευρώ για το γήπεδο στη Φραγκίστα. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια - Έτοιμη η μελέτη

Σε μια περιοχή που οι αθλητικές υποδομές είναι σχεδόν ανύπαρκτες, καθώς περιορισμένη είναι επίσης και η αθλητική δραστηριότητα και λογικά δεν μπορεί να δικαιολογεί έργα τέτοιας οικονομικής έκτασης, ο δήμος Αγράφων μελετά ένα μεγάλο αθλητικό έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 430.000 ευρώ. 

fragkista-gipedo1

Πρόκειται πράγματι για μια υπέρβαση. Την οποία ωστόσο έχει απόλυτη ανάγκη η δυτική Ευρυτανία, μια περιοχή που για πολλούς λόγους παραμένει «ακριτική», με υπολειπόμενες υποδομές ιδίως σε αθλητικές εγκαταστάσεις. Φαίνεται όμως ότι κάτι αλλάζει.

Η ανακοίνωση του δήμου Αγράφων ότι είναι έτοιμη η μελέτη που αφορά την ανακατασκευή - ανακαίνιση και εξοπλισμό του γηπέδου ποδοσφαίρου της Δυτικής Φραγκίστας, συνολικού προϋπολογισμού  429.164 ευρώ, που αν εγκριθεί θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ικανοποίησε την τοπική κοινωνία και αναβαθμίζει σημαντικά τις αθλητικές υποδομές.

Ένα νέο, υπερσύγχρονο γήπεδο θα κατασκευαστεί στο σημερινό χωμάτινο της Δυτικής Φραγκίστας, με χλοοτάπητα, προβολείς νυχτερινού φωτισμού, κερκίδες, αποδυτήρια, στίβο κλπ. Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου για όλη τη δυτική Ευρυτανία.

Πώς θα γίνει

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την μελέτη, τα έργα που θα γίνουν αφορούν μεταξύ άλλων την αποξήλωση των παλαιών εγκαταστάσεων, την αναβάθμιση της περίφραξης, τη βελτίωση της επιφάνειας του γηπέδου, την προμήθεια συστήματος οριζόντιας αποστράγγισης και συστήματος συνθετικού χλοοτάπητα.

Όπως και στο γήπεδο Καρπενησίου, θα γίνουν καταρχάς αποστραγγιστικά έργα στο χώρο του γηπέδου καθώς και ευθυγράμμιση της επιφάνειας η οποία θα στρωθεί με άσφαλτο και πάνω στην άσφαλτο θα στρωθεί χλοοτάπητας 4ης γενιάς.

Επίσης, θα γίνει η προμήθεια προκατασκευασμένου οικισμού αποδυτηρίων -άγνωστο γιατί δεν επιλέχθηκε μια μόνιμη κατασκευή αποδυτηρίων- η προμήθεια πάγκων αναπληρωματικών, η προμήθεια εστιών ποδοσφαίρου, η προμήθεια ιστού φωτισμού, η προμήθεια και τοποθέτηση προβολέων LED κλπ.

«Ένα μεγάλο έργο, δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κ. Μπαμπαλή, απέναντι στην νεολαία της περιοχής, αλλά και το μεγάλο στοίχημα για την ανάπτυξη της αθλητικής δραστηριότητας στην περιοχή, έχει κάνει το πρώτο βήμα, με την ολοκλήρωση της μελέτης. Η μελέτη βρίσκεται ήδη στο γραφείο του Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη και ευελπιστούμε το συντομότερο δυνατόν για την ένταξη και χρηματοδότησή της για την υλοποίηση του έργου», τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο το δημάρχου Αγράφων κ. Θεοδώρου Μπαμπαλή.