Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

ev media-logo

(ΦΩΤΟ) Ευρυτανόπουλα σε προσομοίωση Ολυμπιακών Αγώνων! Το 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου και το Γυμνάσιο Κερασοχωρίου στη ΙΓ’ Μαθητιάδα

Με τη συμμετοχή παιδιών από την Ευρυτανία διεξήχθη στην Πρώτη Σερρών, από τις 18 έως τις 22 Μαΐου, η ΙΓ’ Μαθητιάδα, μια εκπαιδευτική διοργάνωση που συγκεντρώνει κάθε δύο χρόνια μαθητές γυμνασίων από όλους τους νομούς της Ελλάδας και της ομογένειας.1

Για πέντε συνεχόμενες ημέρες, εκατοντάδες μαθητές πήραν μέρος σε όλα τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα καθώς και σε δεκάδες πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και επιστημονικές δράσεις. Την Ευρυτανία εκπροσώπησαν φέτος το 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου, με 16 μαθητές-αθλητές, και το Γυμνάσιο Κερασοχωρίου, με 3 μαθητές-αθλητές

Τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, βίωσαν μια εμπειρία έξω από τα συνηθισμένα, (συν)αγωνίστηκαν σε διάφορα αθλήματα, κέρδισαν πρωτιές και μετάλλια και έδειξαν να το ευχαριστιούνται με την ψυχή τους. Κυρίως, συμμετείχαν σε αγωνίσματα χωρίς τον φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης.

Η φετινή ΙΓ’ Μαθητιάδα περιλάμβανε τη διεξαγωγή 35 Ολυμπιακών αθλημάτων (137 τελικοί αγωνισμάτων). Η τελετή έναρξης έγινε στις 18/5: μικροί και μεγάλοι, αγνοώντας τις αντιξοότητες του καιρού, συγκεντρώθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Πρώτη Σερρών για να κηρύξουν όλοι μαζί το ξεκίνημα των αγώνων. Η βραδιά ξεκίνησε με την μεγάλη παρέλαση των συμμετεχόντων σχολείων, ενώ από την επομένη ξεκίνησε το πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα.

 2

Η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου

Οι ευρυτανικές διακρίσεις

Τον νομό Ευρυτανίας εκπροσώπησαν το 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου και το Γυμνάσιο Κερασοχωρίου, με τους αθλητές - μαθητές να σημειώνουν αξιόλογες επιδόσεις και να αναδεικνύονται πρωταγωνιστές σε μια σειρά από αθλήματα! Πιο αναλυτικά, τα παιδιά που κατέλαβαν πρώτες θέσεις ήταν:

Ορεινή ποδηλασία, αγοριών: 2η θέση για τον Τσουκαλά Μάριο, Ορεινή ποδηλασία, κοριτσιών: 2η θέση για τη Στεροπούλου Ναταλία, Μπιτς βόλεϊ αγοριών: 3η θέση για την ομάδα των Ανδρέου Παύλου, Μαντή Γιάννη και Δάνα Χρ., Μπιτς βόλεϊ κοριτσιών: 3η θέση για τις Κατσιαρη Μαρία, Σταμούλη Μάρω, Στεροπούλου Ναταλία και Σταϊκούρα Ειρήνη, Γκολφ κοριτσιών: 2η θέση για την Κωνσταντοπούλου Ζέτα, Τοξοβολία αγοριών: την 1η θέση κέρδισε ο Μπαζιώνης Θέμης, Μπάντμιντον κοριτσιών: 3η θέση για τη Σταμούλη Μάρω, Μπάντμιντον κοριτσιών (ομαδικό): 2η θέση για τις Κωνσταντοπούλου Ζέτα και Στεροπούλου Φωτεινή, Ταε κβον ντο κοριτσιών: την 3η θέση κατέκτησε η Σταϊκούρα Ειρήνη, Σκοποβολή αγοριών (ομαδικό): 2η θέση για την ομάδα από το Κερασοχώρι με τους Σκλαπάνη Γρηγόρη, Βούρτσα Θανάση και Φούκα Παναγιώτη, ενώ τέλος, στον Διαγωνισμό Τριπόντων νικητής αναδείχθηκε ο Κουτούμπας Παύλος.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί για το 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου ήταν οι: Ιγνατίου Θεοδώρα & Φλωράκης Ιωάννης, και για το Γυμνάσιο Κερασοχωρίου οι: Σιούτα Βασιλική & Κατσιγιάννης Λάμπρος.

3

Η ομάδα του Γυμνασίου Κερασοχωρίου

5

4

6

8

9