Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Επιχορήγηση 130.000 ευρώ στον δήμο Καρπενησίου για τον «Κλαρωτό». Ευχαριστήρια επιστολή Σουλιώτη προς τον Σκουρλέτη

Συνεδρίασε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου με ένα μόνο θέμα. Την αποδοχή έκτακτης χρηματοδότησης, ύψους 130.000 ευρώ, από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την κάλυψη μέρους των εξόδων που κατέβαλε εκτάκτως ο δήμος για την αποκατάσταση των ζημιών στο ρέμα Κλαρωτού που συνέβησαν πριν μερικές εβδομάδες λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.klarotos rema_nea_sabbato_savvato_24-3-2018_1

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε την Τρίτη 29/5/2018, στις 3:30 το μεσημέρι. Σύμφωνα με την πρόσκληση μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν η αποδοχή χρηματοδότησης ύψους 130.000 ευρώ σε βάρος της ΣΑΕ055 για πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες και συγκεκριμένα για την εργασία “Καθαρισμός χειμάρρου Κλαρωτού”, εγγραφή στον προϋπολογισμό 2018 και αλλαγή χρηματοδότησης στον προϋπολογισμό, στο τεχνικό πρόγραμμα και ένταξη της εργασίας στη ΣΑΕ 055.

“Η συνεδρίαση κρίνεται έκτακτη κατεπείγουσα  διότι: Πρέπει να σταλούν άμεσα τα παραστατικά στο Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να γίνει η εκταμίευση του ανωτέρω ποσού στο δήμο μας και να πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες πληρωμής στους αναδόχους άμεσα.”, αναφέρεται στο εισαγωγικό σημείωμα της πρόσκλησης που έστειλε στους δημοτικούς συμβούλους ο πρόεδρος κ. Κλεομένης Λάππας.

Ευχαριστήριο δημάρχου στον Υπουργό

Σε ανακοίνωση του δήμου αναφέρονται τα εξής: “Ο Δήμαρχος Καρπενησίου ευχαριστεί τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη για τη χρηματοδότηση του Δήμου Καρπενησίου ,του Νομού Ευρυτανίας, με το ποσό των 130.000 ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθούν οι εργασίες καθαρισμού του εγκιβωτισμένου χειμάρρου Κλαρωτού και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων.”

“Οι συνεχείς βροχοπτώσεις καθώς και η δυσκολία πρόσβασης στο σημείο όπου γίνονται οι κατολισθήσεις των πρανών (χιονοκάλυψη της περιοχής), δημιουργούν ανησυχία και εντείνουν την ανάγκη για συνεχή παρακολούθηση και καθαρισμό της κοίτης του χειμάρρου”, καταλήγει η επιστολή του δημάρχου Καρπενησίου κ. Νίκου Σουλιώτη.