Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Οι Αμπλιανίτες τίμησαν τους μεγάλους ευεργέτες του χωριού τους, Αθανάσιο και Μαρίνα Μαρτίνου (ΦΩΤΟ)

Σε μια εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ευρυτανίας, παρόντος του ζεύγους Μαρτίνου και των δύο θυγατέρων τους Γεωργίας και Μαρίνας, οι Αμπλιανίτες  εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους και παράλληλα εγκαινίασαν ξανά τη λειτουργία του Ιερού Ναού του Αγ. Νικολάου που ανακαινίσθηκε πρόσφατα με δωρεά της οικογένειας Μαρτίνου.1

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Άμπλιανη προς τιμήν των μεγάλων ευεργετών Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, την Κυριακή της Πεντηκοστής από την ενορία του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής, με τη συνεργασία του Δήμου Καρπενησίου και των 3 Συλλόγων Αμπλιανιτών. Έγινε Αρχιερατική Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κκ. Γεώργιου, στον ανακαινισθέντα Ι. Ναό Αγίου Νικολάου ενώ πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ναό.

Παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Άρης Τασιός, ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ο δήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου κ. Καραπάνος και ο πρόεδρος Δ.Σ. κ. Αγαθάγγελος Κότσαλος, οι αντιδήμαρχοι Καρπενησίου κ.κ. Χαλκιάς και Βονόρτας, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ηλ. Παπασπύρος, ενώ οι πρόεδροι των 3 Συλλόγων χαιρέτησαν ευχαριστώντας τους ευεργέτες.

2

Η κα. Μαρίνα Μαρτίνου αντευχήθηκε, ενώ παραδοσιακή ορχήστρα διασκέδασε τους παρευρεθέντες. Προσφέρθηκαν δώρα στους ευεργέτες και στο τέλος γλυκά σε όλον τον κόσμο. Στην πλατεία προσφέρθηκε καφές και γεύμα, ενώ χορευτική ομάδα Αμπλιανιτών τραγούδησε και χόρεψε δύο παραδοσιακά τοπικά τραγούδια του Στέγκου.

3

Ο  Ι. Ναός του Αγ. Νικολάου, χαρακτηρισμένος ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, είχε πρόβλημα στατικότητας και άλλων φθορών στη σκεπή, στο ταβάνι, γυναικωνίτη κλπ. Αποκαταστάθηκαν όλα με δαπάνη των ευεργετών Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, οι οποίοι και εμπλούτισαν το Ναό με πολυελαίους, Δεσποτικό θρόνο, ψαλτήρι, προσκυνητάρι, παγκάρι, καντήλια κλπ.

Σε μήνυμά τους αναφέρουν: “Οφείλει τόσα πολλά η Άμπλιανη που δεν υπάρχουν λόγια ευγνωμοσύνης που να εκφράζουν το μέγεθος της ευεργεσίας τους. Μόνον ολόθερμες ευχές για υγεία και προκοπή στην οικογένειά τους”.

4

5

6