Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Εκατό (100) χρόνια Γυμνάσιο Καρπενησίου. Ενδιαφέρουσα εκδήλωση από τα ΓΑΚ, την Τετάρτη 20/6 - Το πρόγραμμα

Τα Γενικά Αρχεία Κράτους- Αρχεία Ν. Ευρυτανίας γιορτάζουν και φέτος, για έκτη συνεχή χρονιά, την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων, τούτη τη φορά με μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση - ημερίδα με θέμα το Γυμνάσιο Καρπενησίου, που συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής (1918-2018). Το ραντεβού έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018, στις 20.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.gak-afisa-gymnasio-100xronia

 

ΟΣΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

Η εκδήλωση θα αρχίσει με «ψηλάφηση» της διαδρομής του σχολείου στα 100 χρόνια λειτουργίας του με οδηγό την φιλόλογο κα Νίκη Μπακογεώργου. Περιττεύει να αναλύσουμε τη σημασία του σχολείου για την κοινωνία όχι μόνο της πόλης αλλά και όλου του νομού. Η φιλόλογος αναδίφησε στα αρχεία του σχολείου τα οποία φυλάσσονται στα ΓΑΚ- Ευρυτανίας και συγκέντρωσε επιπλέον αρχειακές μαρτυρίες από φωτογραφίες, εφημερίδες, προφορικές συνεντεύξεις. Την Τετάρτη θα παρουσιάσει την ερευνητική της εργασία στο κοινό της πόλης.

Επιπλέον ο κ. Δημήτρης Βελισσάρης, καθηγητής - μαθηματικός στο Γενικό Λύκειο Καρπενησίου, αξιοποιώντας τις γνώσεις που αποκόμισε κατά την τριετή θητεία του ως αποσπασμένος στα ΓΑΚ, θα παρουσιάσει την πολύ σημαντική εργασία μαθητών του της Β΄ Τάξης του ΓΕ.Λ. Καρπενησίου: Με την επίβλεψή του οι μαθητές ψηφιοποίησαν και επεξεργάστηκαν βιβλίο Μαθηματικών του 18ου αιώνα που φυλάσσεται στη βιβλιοθήκη Ιεράς Μονής Παναγίας Προυσού.

Την εκδήλωση θα προλογίσει η προϊσταμένη των ΓΑΚ Ευρυτανίας, Μαρία Παναγιωτοπούλου.