Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Οι μελισσοκόμοι εκπαιδεύονται. Τριήμερο σεμινάριο κατάρτισης πραγματοποίησε ο τοπικός Μελισσοκομικός Σύλλογος

Στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου ολοκληρώθηκε την Τετάρτη (20/6) το δωρεάν πρόγραμμα ταχύρρυθμης επαγγελματικής κατάρτισης για επαγγελματίες Μελισσοκόμους που οργάνωσε ο Μελισσοκομικός Σύλλογος «Αρισταίος», σε συνεργασία με το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Βαρδάτων ν. Φθιώτιδας του ΕΛ.ΓΟ - «ΔΗΜΗΤΡΑ».melissokomia-seminario-sinedriako1

Το σεμινάριο ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας 18/6 (ΦΩΤΟ), συνεχίστηκε χθες, Τρίτη (19/6) και τελείωσε την Τετάρτη (20/6)· η συνολική του διάρκεια ήταν 15 ώρες.

Στα πλαίσια του προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι (στην πλειονότητά τους νέοι μελισσοκόμοι -και αυτό έχει σημασία) είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τομείς όπως οι Μελισσοκομικοί χειρισμοί κατά την διάρκεια του έτους, τα Μελισσοκομικά φυτά, η Τυποποίηση, Εμπορία, Προώθηση και σήμανση των μελισσοκομικών προϊόντων, η Βιολογική Μελισσοκομία, η Παραγωγή σύνθετων προϊόντων με βάση τα προϊόντα της κυψέλης (π.χ καλλυντικά, προϊόντα διατροφής , φάρμακα κλπ).

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, εξάλλου, η Π.Ε Ευρυτανίας πραγματοποίησε στο Καρπενήσι (αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ) ημερίδα για το «Μέλι Ευρυτανίας» και όσα θα γίνουν την επόμενη διετία με στόχο την πιστοποίηση του τοπικού μελιού, την καταγραφή των περιοχών που αποδίδουν περισσότερο.

Εδώ και αρκετά χρόνια, η Μελισσοκομία στον νομό Ευρυτανίας παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη, με δεκάδες νέους μελισσοκόμους να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο. Υπάρχουν σήμερα περισσότερα από 250 άτομα εγγεγραμμένα επίσημα ως μελισσοκόμοι, με αριθμό μελισσοσμηνών που ποικίλουν, ξεκινώντας από λίγες δεκάδες και φθάνοντας σε πολλές εκατοντάδες.