Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ) Μέθεξη και κάθαρση ήταν η συναυλία των Θανάση Παπακωνσταντίνου & Σωκράτη Μάλαμα στην Υπάτη

Η γειτονική Υπάτη Φθιώτιδας ήταν ο 5ος σταθμός της καλοκαιρινής περιοδείας των Θανάση Παπακωνσταντίνου & Σωκράτη Μάλαμα. Οι δύο τραγουδοποιοί άνοιξαν, το βράδυ της Τετάρτης 20 Ιουνίου 2018, την αυλαία του φετινού «Φεστιβάλ Οίτης», σε μια συναυλία που είχε παλμό, ένταση και πολύ κόσμο.1

Η βραδιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 22.00 και κράτησε περίπου τέσσερις ώρες, περιλάμβανε δε όλα εκείνα τα «υλικά» που καθιστούν ένα δρώμενο ξεχωριστό και άξιο να μνημονεύεται. Με στίχους και μελωδίες που σε πρώτη ανάγνωση «ξενίζουν» τον αδαή, άλλοτε γεμάτους ευαισθησία και αλληλεγγύη (πχ. για πρόσφυγες και μετανάστες) και άλλοτε με περισσότερη λαϊκότητα και τρυφερότητα, το δίδυμο επί σκηνής ταξίδεψε το κοινό σε μονοπάτια που έχουν φανατικούς οπαδούς επί χρόνια, σε μονοπάτια όπου η ποίηση βρίσκει διέξοδο, γίνεται τραγούδι και αποκτά διαχρονική και κτήμα των πολλών.

Ανάμεσα σε κομμάτια από το νέο κοινό τους δίσκο «Με στόμα που γελά» (Ζητιανόξυλο, Σκέψη μου Ξημερωμένη κ.α.), το κοινό άκουσε τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της πορείας των δύο: από την Τράτα, Κάτω από το Μαξιλάρι, την Αμερική, το Όταν Χαράζει, την Κοιλάδα των Τεμπών, τον Σιμούν, το Σαν Παιδί, την Πριγκηπέσσα, Ευτυχείς, Λυπημένοι & Πότες, τα Ξωτικά, μέχρι το Αερικό (από τον Φώτη Σιώτα), τον Αποσπερίτη, την Ανδρομέδα και τον μεθυστικό Πεχλιβάνη. Μαζί τους ήταν η ταλαντούχα Ιουλία Καραπατάκη, που, όπως φαίνεται, θα μας απασχολήσει και τον επόμενο καιρό.

Δεκάδες ήταν αυτοί που ταξίδεψαν από το Καρπενήσι, ενώ, μεταξύ άλλων, τη συναυλία παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Κ. Μπακογιάννης.

Τα «Ευρυτανικά ΝΕΑ» βρέθηκαν στη συναυλία του Θανάση και του Σωκράτη και σας μεταφέρουν υλικό με εικόνα & ήχο

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

2

3

4

5

16

6

7

9

8

10

11

12

13

15

20