Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019

ev media-logo

(ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) «Πλημμύρισε» ποδηλάτες η πλατεία του Κρικέλλου. Η Ποδηλατική Οδύσσεια στη «σκληρή» Ευρυτανία

Αμιγώς ευρυτανικό χρώμα είχε το 5ο Ετάπ της «Ποδηλατικής Οδύσσειας 2018», καθώς διεξήχθη με επίκεντρο (αφετηρία και τερματισμό) το γραφικό Κρίκελλο. Είχε μήκος 32χλμ και ήταν η μικρότερη απ’ όλες στον αγώνα· παρόλα αυτά αποδείχθηκε αρκετά σκληρή, ενώ και το βρεγμένο τερέν και η λάσπη επιβάρυνε τα πόδια των αναβατών. Χορηγός επικοινωνίας, από το ξεκίνημα της διοργάνωσης, είναι τα "Ευρυτανικά ΝΕΑ" και το www.evrytanika.gr.15

Συνολικά 110 ποδηλάτες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, βρέθηκαν στην πλατεία του Κρικέλλου. Αρχικά, το απόγευμα της Τετάρτης (20/6) κατέφθασαν οι συνολικά 22 ομάδες (των 2 ατόμων, συνολικά 44 αναβάτες) που είχαν ξεκινήσει από τα Καλύβια Πεζούλας (4ο Ετάπ, 115χλμ).

Τοπική Κρικέλλου

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου διεξήχθη το 5ο Ετάπ, σε δασικούς δρόμους πέριξ του Κρικέλλου. Η διαδρομή αποτελούσε τη μικρότερη απόσταση που είχαν να διανύσουν οι αθλητές, και πιο συγκεκριμένα σχεδόν το ένα τρίτο του μέσου όρου των διαδρομών των υπόλοιπων σταδίων της διοργάνωσης. Η φύση του ετάπ, επομένως, βοηθούσε τις ομάδες που ήταν πιο δυνατές στις μικρές αποστάσεις, κάτι που φάνηκε και στην εξέλιξη του αγώνα.

6

Δύο ήταν οι ομάδες που διεκδικούσαν την πρώτη θέση κατά τη διάρκεια του αγώνα, και δεν ήταν άλλες από τους Πολωνούς Mossoczy και Maciejowski (BikeBoard) και Παπανικολάου και Καλογερόπουλο (Pedal Force One). Η νίκη τελικά κατέληξε στην πολωνική ομάδα Bike Board, η οποία αναδείχθηκε νικήτρια για τρίτο συνεχόμενο στάδιο· ωστόσο βρίσκεται ακόμα πίσω σε αυτό που έχει εν τέλει σημασία, τη συνολική κατάταξη, στην οποία η ελληνική ομάδα εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα.

Στην πλατεία του Κρικέλλου βρέθηκαν για τις απονομές εκπρόσωποι της Περιφέρειας, του δήμου Καρπενησίου, της Τοπικής Κοινότητας και του Συλλόγου Κρικελλιωτών «Ο Άγιος Νικόλαος». Όλοι αυτοί, ο καθένας από το μετερίζι του, έβαλαν το λιθαράκι τους για τη διεξαγωγή και φιλοξενία του BikeOdysseyστο Κρίκελλο Ευρυτανίας -για 3η συνεχή χρονιά.

Παραβρέθηκαν: ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Βασίλης Φακίτσας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ Ευδοξία Κονιαβίτη και Παντελής Χαλκιάς, η δημοτική σύμβουλος κα Παρασκευή (Βούλα) Τσιτούρη, ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου κ. Κώστας Συγγούνης κ.α.

14

Οι ποδηλάτες (κυρίως Έλληνες αλλά και Καναδοί, Πολωνοί, Άγγλοι, Γερμανοί κ.α.) εκκίνησαν από την πλατεία του Κρικέλλου, το πρωί της Παρασκευής, 22 Ιουνίου, για το 6ο ετάπ της Οδύσσειας, που έχει τερματισμό τον Άγ. Αθανάσιο στα Βαρδούσια (90χλμ). Η Ποδηλατική Οδύσσεια καταλήγει την Κυριακή (24/6) στη Ναύπακτο, ύστερα από 620χλμ ποδηλασίας στην Πίνδο.

Εκκίνηση 3ήμερου αγώνα

Παράλληλα, 66 ποδηλάτες (Έλληνες, Κύπριοι, Ουκρανοί, Γερμανοί κ.α.) στήθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης για την έναρξη του νότιου 3-ήμερου αγώνα, με αφετηρία το Κρίκελλο και τερματισμό τη Ναύπακτο, μήκους 220χλμ.

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 5ο ΕΤΑΠ ΣΤΟ ΚΡΙΚΕΛΛΟ

19

 18

2

3

4

6

7

8

5

 9

10

 11

 12

 13

15

14