Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΦΩΤΟ) Επενδύσεις ύψους 7 εκατ. ευρώ στο Χιονοδρομικό Κέντρο, από την Περιφέρεια. Με 2,7 εκ. η ανακατασκευή του Σαλέ

Σημαντική αναμένεται η αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου με την ολοκλήρωση του πακέτου τεσσάρων έργων με συνολικό προϋπολογισμό 7 εκατ. ευρώ. Στα έργα αναβάθμισης περιλαμβάνεται η αναβάθμιση των αναβατήρων, η παράκαμψη του κέντρου Καρπενησίου, η εγκατάσταση τεχνητής χιόνωσης και το νέο έργο, προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού.sale-velouchi-meleti1

Ένα νέο μεγάλο έργο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου. Με προϋπολογισμό 2,75 εκατ. ευρώ, η Π.Ε. Ευρυτανίας, προκηρύσσει τις επόμενες ημέρες την ανακατασκευή και εκσυγχρονισμό του σαλέ και των άλλων κτηριακών εγκαταστάσεων.

Σημαντικές επενδύσεις στον χειμερινό τουρισμό στην Ευρυτανία, προωθεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Στο αναθεωρημένο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, που ανακοίνωσε ο Κώστας Μπακαγιάννης το καλοκαίρι του 2016, και παρουσίασαν τα «Ευρυτανικά Νέα», προβλέπονται τέσσερα (3+1) μεγάλα έργα για το Χιονοδρομικό Κέντρο, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Έχουν ήδη δημοπρατηθεί δύο έργα και τις επόμενες ημέρες προκηρύσσεται και το τρίτο μεγάλο έργο, ενώ ακολουθεί και το τέταρτο. Η χρηματοδότηση γίνεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Τρία εξ αυτών θα κατασκευαστούν με εποπτεία από την Π.Ε. Ευρυτανίας και το τέταρτο με εποπτεία από τον δήμο Καρπενησίου. 

Συγκεκριμένα, έχουν ήδη προκηρυχθεί φέτος -αρχές του 2018- και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί που αφορούν: την "Προμήθεια εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό των αναβατήρων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου", προϋπολογισμού 1.499.954,06 ευρώ από την Π.Ε. Ευρυτανίας και την "Παράκαμψη εμπορικού κέντρου και νέα οδική σύνδεση με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου", προϋπολογισμού 1.506.000 ευρώ από τον δήμο Καρπενησίου μετά την Προγραμματική Σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ δήμου και περιφέρειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώνεται η μελέτη και σύντομα επίσης δημοπρατείται και το τέταρτο έργο του "πακέτου έργων για το χιονοδρομικό", που αφορά την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος τεχνητής χιόνωσης με προϋπολογισμό περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Εκσυγχρονισμός κτηριακών εγκαταστάσεων & υποδομών

Το νέο έργο, αφορά την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό των κτηριακών εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού.

Να θυμίσουμε ότι οι επενδύσεις στο Χιονοδρομικό Κέντρο από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και μέσω του τεχνικού προγράμματος της Π.Ε. Ευρυτανίας είναι συνεχείς. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν επενδυθεί τουλάχιστον 600.000 ευρώ, τόσο για την αναβάθμιση των αναβατήρων, όσο και για τη βελτίωση της κτηριακής υποδομής του σαλέ.

Το νέο αυτό έργο, αφορά την ανακατασκευή του σαλέ και των άλλων κτηριακών εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού. Ειδικότερα για το σαλέ, πρόκειται να διαμορφωθούν οι δύο όροφοι του κτηρίου ώστε: ο δεύτερος όροφος να χρησιμοποιηθεί ως εστιατόριο και ο τρίτος όροφος ως ξενοδοχείο. Επίσης, θα γίνει πλήρης εκσυγχρονισμός των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

sale-velouchi-meleti2

Ξενοδοχείο και εστιατόριο

Ειδικότερα, σύμφωνα με την μελέτη, προϋπολογισμού 2.750.000 ευρώ με ΦΠΑ, τα έργα που θα γίνουν είναι κατανεμημένα σε οκτώ (8) διακριτά κατασκευαστικά τμήματα καταχωρημένα σε δύο κατηγορίες: Εργασίες κατηγορίας οικοδομικών (58,02%) με προϋπολογισμό 1.270.432,56 ευρώ και ηλεκτρομηχανολογικών (41,98%) με προϋπολογισμό 919.350,29 ευρώ.

Ανάμεσα στα άλλα, το υφιστάμενο κτήριο του σαλέ θα διαμορφωθεί σε 3 λειτουργικές ενότητες σύμφωνα και με τα εγκεκριμένα από τον ΕΟΤ σχέδια. Πιο συγκεκριμένα θα διαμορφωθούν: το ισόγειο, όπου λειτουργεί σήμερα το καφέ - μπαρ και ο χώρος ενοικιάσεων, ο πρώτος όροφος ως κύρια αίθουσα του σαλέ και χρήση της αίθουσας αυτής ως εστιατόριο, ένα τμήμα του πρώτου ορόφου και ολόκληρος ο δεύτερος όροφος για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος φιλοξενίας - ξενοδοχείο.

(Τμήμα από το δισέλιδο ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στα «Ευρυτανικά ΝΕΑ» στις 20/06/18)

sale-velouchi-meleti3