Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018

ev media-logo

Τυπικός καιρός Νοέμβρη τις επόμενες ημέρες στην Ευρυτανία. Ψύχρα το βράδυ, βροχές κατά τόπους και βοριάδες - Πότε «χαλάει» εκ νέου

karpenisi-apo-sinedriako

Η ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Σήμερα, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, από τα δυτικά θα σημειώνονται βροχές και μπόρες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα, παροδικά ισχυροί ΝΔ άνεμοι, η θερμοκρασία από 9 έως 14 βαθμούς.

Αύριο, Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν στα πιο ανατολικά, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΑ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση (από 4 έως 10 βαθμούς).

Βροχές του Νοέμβρη

Επιλεκτικές και, ως είθισται σε αντίστοιχης διάταξης κακοκαιρίες, με έμφαση στα ανατολικά του νομού, ήταν οι πρόσφατες χιονοπτώσεις στην Ευρυτανία, που έδωσαν πρώιμη «γεύση» χειμώνα. Με κατά τόπους βροχές, βοριάδες και αρκετή ψύχρα θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες.

Πιο αναλυτικά, από τα ξημερώματα της Τετάρτης (21/11) και από τα δυτικά, αναμένονται βροχές ή/και τοπικές καταιγίδες, που θα εκδηλώνονται σποραδικά μέχρι το απόγευμα. Λιγότερα και πιο τοπικά φαινόμενα την Πέμπτη (22/11), χαμηλές θερμοκρασίες και λίγες βροχές στα ανατολικά την Παρασκευή (23/11).

Το Σάββατο (24/11) η ψύχρα θα είναι αισθητή (κυρίως το βράδυ), ενώ από την Κυριακή (25/11) διαφαίνεται τάση νέας επιδείνωσης, με αξιόλογες βροχές, μπόρες και καταιγίδες από τα δυτικά. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν βορειοανατολικοί, αλλά από τα τέλη της εβδομάδας θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, με αποτέλεσμα και την άνοδο της θερμοκρασίας. Από 4 έως 12 βαθμούς κατά μέσο όρο οι τιμές του υδραργύρου.