Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

ev media-logo

Γεγονός η επιδείνωση του καιρού στην Ευρυτανία, βρέχει στο Καρπενήσι, χιονίζει στο Βελούχι - Πολυήμερη και αξιόλογη η κακοκαιρία

Επιδείνωση παρουσίασε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (16/11) ο καιρός στην Ευρυτανία, με την πτώση της θερμοκρασίας να γίνεται αισθητή και βροχές να σημειώνονται σχεδόν στο σύνολο του νομού. Χιονοπτώσεις σημειώνονται σε όλα τα ορεινά άνω των 1400μ, στα λευκά έχει ντυθεί ήδη το Βελούχι. Η εν εξελίξει κακοκαιρία θα έχει τόσο διάρκεια όσο και ένταση, γι’ αυτό δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Ιδίως στα πιο ανατολικά του νομού, θα δώσει μεγάλα ύψη βροχές, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βουνά.xioni-snow-road1

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τις βροχές να λαμβάνουν παροδικά έντονο χαρακτήρα, ενώ χιόνι θα πέφτει σε όλα τα ορεινά, κυρίως άνω των 1200-1300μ. Αισθητή θα είναι η ψύχρα, με τη θερμοκρασία έως 5 βαθμούς Κελσίου. Το βράδυ, οι χιονοπτώσεις πιθανόν θα κατέβουν και κάτω από τα 1100μ. Βορειοανατολικοί οι άνεμοι.

Άκρως χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό το Σάββατο 17 Νοεμβρίου. Βροχές, τοπικά ισχυρές, χιονόνερο και πυκνές χιονοπτώσεις (άνω των 1200μ) θα εκδηλώνονται στην Ευρυτανία, ενώ πρόσκαιρα χιόνι ίσως πέσει ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές με μεγάλο υψόμετρο. Δεν αποκλείεται και η πόλη του Καρπενησίου να «δει» χιόνι. Την ίδια ώρα, οι ΒΑ άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά και θα καταστήσουν ακόμα πιο έντονη την ψύχρα. Συνθήκες χιονοθύελλας θα επικρατούν σε όλα τα βουνά, η θερμοκρασία από 0 έως 4 βαθμούς.

Και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, η κακοκαιρία θα επηρεάσει σημαντικά την Ευρυτανία, με βροχές και χιόνια να σημειώνονται στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα ανέβουν λίγο και θα εντοπίζονται άνω των 1300μ, ενώ ξανά από ΒΑ θα πνέουν οι άνεμοι, ωστόσο με μικρότερη ένταση. Ο υδράργυρος από 1 έως 6 βαθμούς.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ