Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ευχαριστήρια επιστολή Μπακογιάννη προς τους δωρητές της μελέτης για τον Άγιο Λεωνίδη - «Η δωρεά σας θα πιάσει τόπο»

Με επιστολή του (την Τρίτη 3/7/2018) ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στο ζεύγος Πουρνάρα, για τη δωρεά στην Περιφέρεια, της αρχιτεκτονικής μελέτης, για το έργο ανάδειξης της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής του Αγίου Λεωνίδη στο Κλαυσί Ευρυτανίας, έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ.mpakogiannis-klausi-agios-leonidis1

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Λαμία, 3 Ιουλίου 2018

Αγαπητή κυρία και

αγαπητέ κύριε Πουρνάρα,

Με την επιστολή μου αυτή, επιτρέψτε μου να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες για τη δωρεά προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας της αρχιτεκτονικής μελέτης για το έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΛΥΦΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΛΕΩΝΙΔΗ ΚΛΑΥΣΙΟΥ», επί τη ευκαιρία της αποδοχής αυτής από την Οικονομική Επιτροπή της Δευτέρας 2 Ιουλίου 2018.

Όταν ενάμιση χρόνο πριν επικοινωνήσατε μαζί μας και εκφράσατε την πρόθεσή σας να βοηθήσετε με οποιονδήποτε τρόπο τον τόπο σας, πραγματικά εξεπλάγην. Στα τόσα χρόνια ενασχόλησής μου με την αυτοδιοίκηση είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις ιδιωτών που εκφράζουν με τόση θέρμη την θέληση τους να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου τους.

Η χρηματοδότηση της μελέτης για την ανάδειξη της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής του Αγίου Λεωνίδη Κλαυσίου, του σημαντικότερου αρχαιολογικού μνημείου της Ευρυτανίας, αποτελούσε ένα έργο τιτάνιο για τα δεδομένα της δημόσιας διοίκησης, με τις τρομερές και χρονοβόρες διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία μας, με πολλές εμπλεκόμενες Υπηρεσίες (Δήμος, Περιφέρεια, Δασαρχείο, Εφορεία Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Πολιτισμού) και φυσικά, με σημαντικό κόστος.

Η δική σας οικονομική συνδρομή, μας έδωσε τα απαραίτητα εργαλεία και το έναυσμα να προχωρήσουμε απρόσκοπτα προς τον τελικό στόχο. Παράλληλα, το συνεχές ενδιαφέρον που επιδείξατε και η προσωπική σας επικοινωνία με τις υπηρεσίες και τους μελετητές καθ’ όλη την διάρκεια της σύνταξης της μελέτης, υπήρξαν συγκινητικά και όπλισαν όλους εμάς με δύναμη και κουράγιο προκειμένου να επιμείνουμε στη συνέχιση αυτού του έργου, να παλέψουμε και να προχωρήσουμε παρά τις πολλές αντιξοότητες.

Το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσπάθειες όλων. Σήμερα, έχουμε στα χέρια μας μία πλήρη και εμπεριστατωμένη μελέτη και μία πρόταση με γνώμονα την προστασία και την ανάδειξη του μνημείου και απώτερο στόχο την ευρύτερη τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της Ευρυτανίας. Έχουμε δε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, γεγονός που μας επιτρέπει να εκφράζουμε τη βεβαιότητά μας για την άμεση υλοποίηση του, αλλά και να μοιραζόμαστε τον ενθουσιασμό μας για την προσεχή εκπλήρωση ενός κοινού οράματος όλων των Ευρυτάνων. Με αυτά τα λίγα λόγια και διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλων των συμπατριωτών μας, σας ευχαριστώ για ακόμη μία φορά για την αγάπη, το έμπρακτο ενδιαφέρον και την αφοσίωση σας στον τόπο σας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο η δωρεά σας, όσο και οι προσωπικές σας προσπάθειες, θα πιάσουν τόπο.”