Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019

ev media-logo

Σταχυολογώντας τις Γιορτές Δάσους 2018. Η Ασλανίδου, οι Εκκλησιάζουσες, οι Κορυσχάδες, τα στριτ πάρτι κ.α.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα το πρόγραμμα των Γιορτών Δάσους 2018, που διοργανώνουν ο δήμος Καρπενησίου και η ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ.giortes-dasous-2018-proanaggelia1

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 21 Ιουλίου (Σάββατο), από το Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων, όπου θα ανέβει η μουσικοθεατρική παράσταση «Τα 5 στοιχειά», με την Άννα Μπουρμά.

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου και περιλαμβάνουν συναυλίες, χορό, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές διοργανώσεις, παραδοσιακά γλέντια, δρώμενα με επίκεντρο την ιστορία, γαστρονομικές βραδιές κ.α.

Όπως είχαν γράψει τα «Ευρυτανικά Νέα», η Μελίνα Ασλανίδου θα εμφανιστεί στη σκηνή της κεντρικής πλατείας το βράδυ της 16ης Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη, στην καθιερωμένη μεγάλη, δωρεάν συναυλία του δήμου και της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ.

Η αυγουστιάτικη πανσέληνος (26/8) θα γιορταστεί και φέτος από τους Κορυσχάδες, όπου θα ανέβει η μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο: «Στη Μάντρα του Αττίκ», σε μια βραδιά με μελωδίες του μεγάλου συνθέτη Κλέωνα Τριανταφυλλίδη, κατά κόσμον “Αττίκ”.

Η μεγάλη θεατρική παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, σε εκδοχή και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, θα έλθει στο Καρπενήσι στις 12 Αυγούστου (Κυριακή), στο αμφιθέατρο της Δ.Κ. Βιβλιοθήκης Καρπενησίου.

Δύο υπαίθρια, στριτ πάρτι θα πραγματοποιηθούν στην οδό Ζηνοπούλου, στις 22 Ιουλίου και 13 Αυγούστου, ενώ στην πλατεία του Προφήτη Ηλία θα διεξαχθεί το τουρνουά Μπάσκετ 3on3, το διήμερο 17 & 18/8.

Διήμερο εορτασμού στη μνήμη του Αθανασίου Καρπενησιώτη θα πραγματοποιηθεί στις 28 & 29 Ιουλίου: θα γίνει τοποθέτηση μνημείου στο Πάρκο της οδού Αθ. Καρπενησιώτη και λιτή εκδήλωση στη γενέτειρά του, τον Άγιο Ανδρέα. Το βιβλίο «Δημοτικά Τραγούδια Ευρυτανίας. Συλλογή Σπυρ. Δ. Περιστέρη 1959, 1962» θα παρουσιαστεί στις 29/7.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΤΣΑΡΕΙΑ 2018, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠτΔ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ