Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ευρυτανικό «χρώμα» σε διεθνή χορωδιακή διάκριση. Η 16χρονη Ελπίδα Μπώκου - Γιαννέλη, από την Καστανιά, στην Χορωδιακή Ολυμπιάδα

Ένα Ευρυτανόπουλο, ως μέλος ελληνικής παιδικής χορωδίας, βρέθηκε στη μακρινή Νότια Αφρική και τη 10η Χορωδιακή Ολυμπιάδα, όπου πανηγύρισε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά δύο (2) χρυσά μετάλλια σε διαγωνισμό με συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο...mpokou-elpida-xorodia1

Τα «Ευρυτανικά Νέα» καταγράφουν με κάθε ευκαιρία τις επιτυχίες των Ευρυτανόπουλων, που μοχθούν και διακρίνονται σε διάφορους τομείς, από τα γράμματα, τις επιστήμες και τη τέχνη μέχρι τον αθλητισμό. Πρόσφατα, η χάρη της Ευρυτανίας έφθασε μέχρι τη… Νότια Αφρική.

Με καταγωγή από την Καστανιά

Ονομάζεται Μπώκου - Γιαννέλη Ελπίδα (του Κων/νου και της Παναγιώτας), είναι 16 ετών και κατάγεται από την όμορφη Καστανιά Ευρυτανίας. Πριν από λίγες ημέρες, ως μέλος της ελληνικής χορωδίας Rosarte, όπου συμμετέχει εδώ και 9 χρόνια, βρέθηκε στην Πρετόρια της Ν. Αφρικής με αφορμή τη 10η Χορωδιακή Ολυμπιάδα (10th World Choir Games, Tshwane South Africa 2018) που διεξήχθη στις 5 και 6 Ιουλίου 2018.

Η ελληνική χορωδία, που απαρτίζονταν από 47 παιδιά, διακρίθηκε με δυο χρυσά βραβεία σε δυο διαφορετικές κατηγορίες, ανάμεσα σε 500 χορωδίες από 54 χώρες όλου του κόσμου (!).Η Rosarte διαγωνίστηκε με υψηλότατη ερμηνευτική ακρίβεια, ήθος, πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι», ψυχή, ευαισθησία και αλληλεγγύη και αρίστευσε στις κατηγορίες των champions, ανάμεσα σε χορωδίες βραβευμένες με χρυσά μετάλλια από Ολυμπιάδες ή διεθνείς διαγωνισμούς (καθώς στο ιστορικό της έχει ήδη δύο χρυσά μετάλλια από προηγούμενες Ολυμπιάδες, το 2008 & 2014).

mpokou-xorodia-omadiki

Ένα από τα Ελληνόπουλα  ήταν η «δική μας» Ελπίδα, που φέτος ολοκλήρωσε την Α’ τάξη Λυκείου και φοιτά στο Γαλλικό Λύκειο (ξένο πρόγραμμα σπουδών, International Baccalaureat) του Ελληνογαλλικού Σχολείου ‘Ευγένιος Ντελακρουά’ Αγίας Παρασκευής Αθηνών. Η 16χρονη ταλαντούχα χορωδός επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι το χωριό της, την Καστανιά Ευρυτανίας.

Τα παιδιά από το 4ο τμήμα της χορωδίας Rosarte, υπό την καθοδήγηση της Ελληνίδας μαέστρου Ρόζης Μαστροσάββα και της πιανίστριας Τζένης Σουλκούκη, κέρδισαν τα εγκωμιαστικά σχόλια κοινού και κριτών και χάρηκαν με την ψυχή τους τη σημαντική επιτυχία.